Jaki darmowy hosting wybrać?

Udało się rozwiązać sprawę. Wczoraj napisałem do 2ap o sytuacji i dostałem odpowiedź że nic nie zrobili z moim kontem. Dziś rano już strona działa, ale nie można się zalogować do panelu ani przez FTP. Dobra piszę znowu co jest. Przychodzi odpowiedź że pewnie zmieniłem hasło albo komuś udostępniłem. Ale przecież nie jestem głupi. To w takim razie piszę czy mogli by mi zresetować hasło, bo na stronie nie ma takiej opcji. I co? Udało się. Dostałem nowe hasło i działa. Tylko po co to wszystko było?

Na yoyo od dawna miałem stronę i nic takiego się nie działo, ale odszedłem z powodu reklam. Jeśli jeszcze raz to się powtórzy to chyba wrócę jednak na yoyo :confused:

Żaden hosting nigdy nie jest i nie będzie idealny, czy to darmowy czy płatny. Na każdym może się jakaś niespodzianka przytrafić. Każdy też wybiera to co mu odpowiada - jedni wolą darmowe, inni wolą płacić. Kwestia wyboru.

Karolinah , i tu się z tobą w zasadzie zgadzam.

Z darmowego hostingu w OVH korzystam już od dawna i jestem zadowolony, był okres czasu (dość krótki) kiedy to miałem problemy z dostępem do mojej strony (serwer zamulał) ale potem wszystko wróciło do normy i teraz jest ok (choć czasem mnie męczy limit wielkości pliku do 5MB).

Mam problem. Muszę szybko założyć stronę www. Strona ma być na niedługi okres około 2 miesiące. Jak to zrobić żeby było najtaniej i najlepiej. Ja jestem tylko autorem strony, opłaty ponosi inna osoba. Chcę zarejestrować na home.pl domenę: *.net za 29,90 zł. Ale kompletnie nie wiem jak załatwić sprawę serwera dla strony i poczty. Proszę o pomoc i rady. Dobrze byłoby gdyby serwer był darmowy.

Założenia

Waga strony do 50MB

Od 1 do 5 adresów pocztowych

Brak baz danych

znalazlem nowy zapowiadajacy sie fajnie darmowy hosting z pakietami do wyboru wiec fajnie bo do swoich potrzeb mozna cos dopasowac. http://www.ssl2.pl

Dodane 15.02.2011 (Wt) 13:22

http://www.ssl2.pl

antax , kilka punktów z ich regulaminu budzi moje wątpliwości:

Czyli oni mogą ci w każdej chwili umieścić na stronie dowolną reklamę o dowolnej treści ale ty nie możesz umieścić na swojej stronie żadnej reklamy.

Czyli mogą cię spamować reklamami bez ograniczeń i sprzedawać twoje dane firmom zajmującym się marketingiem.

A jak myślisz z czego będzie się darmowy hosting utrzymywał?Normalne że z reklam wszystkie yoyo,cba itd tak mają pytanie tylko jakiego typu te reklamy będa?czy na 1/4 strony czy nie przeszkadzające w niczym.Założylem tam konto mam pełny dostęp do konta i swoich plików nie muszę czekać aż mi ktoś np:joomle zainstaluje a tak chyba jest na yoyo nie pamiętam dokładnie strony chodzą szybko gdzie w większości w ogóle wejść nie można. Jeśli chodzi o dane to wszędzie nie ma 100% gwarancji czy płatne czy darmowe samemu trzeba kopie robić dodatkowo,a w tym przypadku jest to możliwe.Zobaczymy co z tego będzie.