Witam
Proszę o radę. Jaki jest najlepszy darmowy program do edycji HTML, najlepiej żeby był prosty w obsłudze.
Pozdrawiam
Witam
Proszę o radę. Jaki jest najlepszy darmowy program do edycji HTML, najlepiej żeby był prosty w obsłudze.
Pozdrawiam
kED. Dość przyjemny. Lubię też SharePoint Designer od Microsoftu
notepad++
SharePointDesigner
Polecam darmowy edytor gedit. Oferuje bardzo przyjemne kolorowanie tekstu, numerowanie linii oraz wyznaczanie odpowiadajacych do siebie nawiasow. Interfejs jest prosty i przejrzysty. Zrodla programu jak i instalatory pod rozne platformy dostepne sa na http://projects.gnome.org/gedit/.
notatnik:
Start/programy/akcesoria/notatnik
spoko program do kodu html
Ja polecam Ager Web Edytor
Bluefish !
To co wyżej, ConTEXT oraz cięższe Komodo Edit i Eclipse.
Nie ma takowego
Jednemu może się lepiej podobać jakiś program, a drugiemu jeszcze inny. Wszystko zależy od przyzwyczajeń i dostępnych opcji.
Ja np. używam notepad++ oraz Macromedia Dreamweaver 8 i mi to wystarcza
A ja dla początkującego polecę Notatnik, ewentualnie NotePad2 czy NotePad++
Praktycznie powinno być kolorowanie składni, numeracja wierszy i tyle.
Ważne, aby na początku nauczyć się pisać struktury kodu samemu.
notepad++
wersja przystosowana to programowania będzie lepsza, sam go używam: Notepad++
Szybko nauczysz się języka dzięki bardzo fajnemu kolorowaniu składni i ewentualnym podpowiedziom, gdyż chyba o to chodzi.
notepad++
A jaki do robienia prostych stron w HTML ?
No to w 101% wystarczy Context Portable lub mój faworyt Bluefish. Mały, szybki, lekki.
Zajączek.
Ja osobiście używam EdHTML v5.0 Bardzo prosty i oczywiście darmowy
matko boska :o
sadyści :x
powiem ci tak - nie ucz się pisać w notatniku - narobisz sobie i innym problemów
zacznij od najprostrzych edytorów
i moja rada NVu - lub jego rozwinięcie Kompozer
spolszczone, robią strony wedle standardów, działają w trybie WISIWIG, edycja kodów, kolorowa składnia
Wszelkie edytory WISIWIG to nieporozumienie jeśli chodzi o tworzenie stron.
Każdy, nawet najlepszy, zostawia masę śmieci (niepotrzebnego kodu), sprawia, że sam kod jest nieczytelny itd.
Do tego jest ograniczony.