Witam,
szukam dobrego firewalla, wraz z antywirusem, który działa dobrze na C2D i 2GB ramu,
od zawsze używałem kasperskiego, ale ponieważ miałem okazję skorzystać z promocyjnego Pc Tools internet security,
to postanowiłem go zainstalować.
Myślałem, że kaspersky jest bardzo dobry, jednak Pc Tools, znalazł mi kilka wirusów/trojanów, w plikah których już wieki nie używałem na dysku, a które napewno skanowałem kasperskim, więc musze stwierdzić, że pod względem wykrywalności Pc Tools jest bardzo dobry.
Problem tkwi niestety w wydajności, mam C2D podkręcony do 2,8ghz, 2gb ramu itd, i czasami czuję się jakbym przesiadł się na starego celerona 300mhz, straszne przestoje, mielenie dysku, przy próbie np wyszukiwania jakiegoś pliku na dysku, normalnie koszmar.
Dlatego chcę spowrotem przesiąść się na coś innego, najchętniej na KIS, bo mam do niego legalny klucz, jeszcze na półtora roku, tylko w poprzedniej wersji brakowało mi, żeby zawsze pytał, czy dany program może się połączyc z internetem czy nie, a bardzo lubię coś takiego (tak własnie jest w Pc Tools) i nie do przyjęcia jest dla mnie, że program sam decyduje jaki program do jakiej reguły dodać.
czy najnowsze KIS umożliwia taki tryb, nazwijmy go interaktywnym, aby pytał przy każdej aplikacji czy zezwalam na łączenie z internetem (no chyba, że zezwole na stałe , to już nie pyta:-) )