Posiadam laptopa Hyperbook Pulsar Z15 i zastanawiam się jaki dysk SSD będzie do niego pasował. Na razie mam M2, ale chciałbym zwykly dysk SSD i zastanawiam się czy poniższy dysk byłby dobry:
Adata, GoodRAM, SP, to najbardziej awaryjne dyski i sprawiające najwięcej problemów. Z tanich polecam Kioxia, TeamGroup (tylko nie te czarne), ciutkę droższe WD niebieskie, lub czarne.
Dzięki za odpowiedź. Nie znam się na tym zupełnie, czy mógłbyś zasugerować jakieś konkretne modele tak do 200zł? Właśnie o to chodzi żeby za szybko się nie popsuły.
PS. A taki?:
Nie wiem czy to SATA III czy SATA powinien być.
Jak masz M2 slot to lepiej nabyć dysk z tym złączem. Ten TG to akurat czarny, z dosyć podłej serii.
Raczej patrz na CX2, albo lepiej EX2, ewentualnie Vulcan czy L3 EVO (te ostatnie to chyba niezniszczalne).
Czyli nie każdy dysk będzie pasował? Bo mogę jeszcze napisać do pomocy technicznej Hyperbooka żeby mi zaproponowali jakiś dysk albo chociaż powiedzieli jaką M2 kupić.
Ten pierwszy to gdzie aktualnie masz zamontowany
Ten drugi to masz możliwość albo m.2 pci albo sata
Dla twojego procesora nie będą działały dyski na pci 4. Jedyne co musisz zwrócić uwagę to długość od mocowania do śrubki ta wartość 2280 to po prostu długość dysku
Oczywiście w zależności jaki masz budżet i po co ci ten dysk możesz pomyśleć też o wyższych modelach