Każdy SSD SATA pasuje do takiej płyty bez obaw
A ja poleciłbym GoodRam IRDM 120 GB, jak widać od 125 zł zaczynają się ceny, w sferisie. Również kości MLC, gwarantem jest producent, na 3 lata. Wersja 240 GB tego dysku objęta jest już 5 letnią gwarancją, ale to 2x wyższe koszta.
Tak, możesz wszystko przenieść na SSD bez konieczności stawiania na nim systemu od zera.
W tym przedziale cenowym polecam Ci WD Green WDS120G2G0A - znajdziesz za ok. 110 zł. Sprawdzona jakość i wykonanie marki WD - prosty soft, szybki i cichy.
Według mnie bardzo fajną opcją jest GoodRam IRDM 120GB. Dysk na kościach MLC, które są dużo bardziej wytrzymalsze niż TLC. i masz na niego 3 lata gwarancji.
Akurat MLC od Goodram IRDM to nie są zbyt trafione.
Też miałem okazję kupić IRDM i po 12 godzinach is Death, ale tu mnie za pisanie o tym zjechano równo więc nie odzywam się bo GoodRam opłaca forumowiczów tutejszych więc nie będę im zabierał na suchy chleb dla konia.
To nie jest tak Goodram PRO to bardzo dobry dysk, lecz wersja bez PRO mniejsza to niestety nie wypał.
Ja PRO kupiłem 256GB pamiętam bo ją polecaliście i polecacie jak świeże bułki z Biedronki. Do dziś pamiętam jak salon X-Kom otworzyli o 9, ja byłem miedzy 9:15, a 9:30 i pan do mnie to 7 sztuka, która wraca uwalona dzisiaj. To mi dało do myślenia, nigdy wicej i nikomu nie polecę. Potem kupiłem właśnie Plextor M8Pe(Y) i to najlepszy dysk na MLC jaki miałem, śmiga aż miło.
Podobne mam doświadczenia z polsko-chińskimi krzakami.
Produkty Goodrama wymieniali mi zawsze na podobne innej marki w x-komie, Goclevera z kolei nawet nie chcieli przyjmować, polecali kontaktować się z producentem który wypinał dupę.
Już dwóch krzaków nie kupię nigdy więcej.
Wolę dopłacić i kupić produkt normalnej marki.
Popieram, chytrość nie popłaca
Sorry ale to oznacza trefną serię, jakby wszystkie takie były, to ludzie marudziliby wszędzie a jest sporo osób którym te dyski zwyczajnie działają - i tyle. Rozumiem rozgoryczenie i “focha” na producenta (sam mam focha na Asusa bo też się sparzyłem na ich produktach chociaż są ludzie zadowoleni) tylko też nie możecie potępiać od razu osoby które są zadowolone i polecają argumentem, że “na pewno są przekupione”.
Złe informacje roznoszą się 10x szybciej niż te dobre Tak jest ze wszystkim.
Mnóstwo osób też może chwalić i nie napisać prawdy. Pamiętaj o jednym, na forach polecają posiłkując się tylko testami i wykresami, a nie tym jak dyski działają czy inny sprzęt elektroniczny. Większośc testów to podłączą raz bądź dwa razy zrobią test spiszą dane i nastepny. Nik nie testuje jakości pod wzgledem jak dysk się zachowuje chociażby po 24 godzinach, czy dalej działa bez problemu, czy powstają błędy w SMART dysku, które moga spowodować awarię prędzej czy później. Gdyby mi w X-Komie nie powiedzieli, że w pół godziny jestem 8 osobą, która go oddaje, pewnie bym wymienił na kolejną sztukę i może faktycznie bym go potem chwalił, ale miałem SSD Samsunga, WD w m.2, Cruciala, Intela i teraz Plextor i z żadnym podobnej sytuacji, ani nawet nigdzie jednej złej opini, że na drugi dzień dysk pada. Więc to świadczy o GoodRamie. Co innego zrazić się do producenta przez ich beznadziejny serwis gwarancyjny.
Nawet z ludźmi
Sporo osób ma hemoroidy.
Kilka acerów przeżyło dłużej niż dwa lata.
Nie znaczy że należy to polecać i zachwalać.
Hemoroidy ciężko zachwalać, a ma je coraz więcej osób bo pół życia spędzają w kiblu grając na smartfonach, albo na fejsbooku i jak się wysrają to srają dalej, ale co? Właśnie hemoroidy.
Pozdrawiam
Kupiłem dysk SSD ADATA podłączyłem do płyty głównej ale wcale go nie wykrywa, tzn, jak to wygląda ? Podłączam odpalam moj komputer i powinien widzieć dysk czy jak ? Bo nic nie ma ?