chodziło mi właśnie o wersję 4
Kerio rządzi a zone kiedyś miałęm to tak woln kom chodził że ojojoj
Ja preferuje jednak Nortonowskie wyroby…
Ja mam 32mb RAM. Dlatego polecam starszą i darmową produkcje firmy Agnitum, a mianowicie Outpost Firewall 1.0.
Ja równiez Kerio i spoko
Podro.
To nie Na Luzie
Zdecydowanie Kerio firewall
- oczywisci darmowy do uzytku domowego
2.po polsku
- latwy w obsludze i z mozliwoscią kopi ustawien
4.bombowy :twisted:
Mam Kerio ale po angielsku a gdzie można ściągnąć polską?
mysle, ze akieta powinna sie nazywac - Jaki firewall macie
czy jest moze ktos, kto testowal je wszystkie ?
Rozsadniej byloby podac jakies WWW strony, gdzie kozdy przetestowalby swojego i podal wyniki
np.:
http://security.symantec.com/sscv6/defa … &venid=sym
http://www.hackercheck.com/?mode=c
pozdr.
Wszyscy piszecie o kerio lub nortonie miałem kiedyś nortona i po zmianie na pande platin. z freewalem okazało się, że nortonowskie rozwiązania to /cenzura/ wieszające kompa. najlepsza zapora ogniowa którą urzywałem jest MCAFEE. Wy wybieracie albo darmowe i słabe zapory albo drogie i przereklamowane!
Hello!
Ja osobiście polecam outpost 1.0 firmy agnitum. Jest po polsku, darmowy i łatwy w obsłudze.
Aktualnie testuje firewalla firmy kaspersky tj.Kaspersky Anti-haker. Jest po polsku i za darmo można używać go przez 30 dni.Uważam że też jest godny polecenia.
ja tam używam BlackIce PC Protection i nie mam problemów!!
polecam albo NORTONA
ALE NAJLEPSZY JEST…ZONE ALARM
Ja zdecydowanie polecam Kerio
ale kerio bardzo spowalnia kompa szczegulnie neta
Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz…
Przetestowałem chyba wszystkie…
Za dosyć dobre uznaję Kerio i Sygate …ZoneAlarm też może być.
Outpost był nieco zbyt “cienki” a Nortoś ciągle sprawiał jakieś trudności (a w porównaniu z innymi to jest krowa…)
BTW
Czy ktoś z was porównywał rozmiar plików firewalli, ich możliwości, obciążenie pamięci i wygody obsługi???
Wypróbowałam Kerio i Zone Alarm. Sygate Personal Firewall dla jest zdecydowanie przyjaźniejszy, przejrzysty i ładne parę razy już mnie uratował.
Ja miałam Sygate Personal Firewall. Dzielnie blokował włamania(aż dziw, że tyle tego było :o ), aż w końcu zdechł razem z systemem(może ktoś go załatwił ). Nie wiem na co się teraz zdecydować i czy mogę to trzymać razem z antywirem.