Jaki internet mobilny na karte?

Witam
Czy ktoś może polecić jakaś w miarę dobra i tania ofertę internetu na kartę? Wyjeżdżam na 3 miechy, a tam gdzie będę, to nie będzie zwykłego internetu.

play odnowa 1gb - 5zł 6gb - 25zł bezterminowo to co reklamują od tygodnia , kiedyś było 2gb - 11zł i traciłem po 30dniach.Ps.Opera Mini oszczędzi transfer i zmniejszy koszty u mnie pobrało 240mb zamiast 4,9gb pisanie + youtube w przeglądarce.Polecam

Play działa w Polsce tragicznie, a w roamingu chyba na trzezwo bym nie testował szczerze mówiąc.

Tu się zgodzę. Środek miasta (Wrocław), różne lokalizacje w zasięgu LTE - upload standardowo 2-3Mbps, w porywach więcej. Wczoraj z ciekawości przeszedłem do NJU (Orange) - standardowy upload w budynku 25Mbps, czasem dużo więcej.
@Spawn Wygląda na to, że NJU może Ci przypasować - ceny całkiem niezłe… no ale sprawdź dokładnie lokalizację gdzie będziesz i jak masz możliwość… po prostu zapytaj się kogoś “lokalnego”. Czasem jak masz pecha to najciemniej pod lataranią - możesz być pod nadajnikiem dostawcy i nie mieć zasięgu :wink:

1 polubienie

Pytasz się o cenę, czy jakość? Cenę - wystarczy poczytać cenniki. Jakość - najlepiej kupić kilka starterów i porównać. W każdym miejscu będzie inaczej.

A korzystał już ktoś z aero2 “Pakiet First Class”? Mam już kilka lat kartę od aero2 i niekiedy korzystam z ich darmowego netu. Głównie do sprawdzenia poczty, niekiedy poczytania jakiś wiadomości itp. Z płatnych ofert nie korzystałem jeszcze.

Z miesiąc temu potrzebowałem pakiet na miesiąc - działa bardzo dobrze. Zaznaczam jednak, że korzystałem w większych miastach (np. Wrocław) no i dodatkowo na starym modemie USB (7.2Mbps), więc moja opinia może nie być miarodajna :wink:

to chodzi o telefon czy o laptopa z modemem ? Aero2 to ■■■■ nawet nie reklamują.Smartfon to zupeł inna sprawa , system wtedy nie zjada pakietu przez ciche aktualizacje.
Nie mam ochoty bronić mojej sieci (bo nie płacą hehe) mi się tu podoba.
Sprawdzajcie jaki macie tryb ustawiony na 2G gsm czy 3G czy Lte to się w android ręcznie zmienia.

Chodzi o telefon. Ja mam router mobilny wiec mogę korzystać bezprzewodowo.

Virgin i 29gb się reklamuje na forum nad tematami…przypadeg?

W Orange widziałem za stówke 100GB na karte :slight_smile: - starter :slight_smile:

ja polecam internet w Play, bardzo fajne oferty mają, korzystne, opłacalne i transfer działa bardzo sprawnie.

W jakiej części Polski działa Play internet bardzo sprawnie??

Play w pomorskim tragedia!

U mnie w Lublinie i okolicach każdy kto ma Play narzeka na internet W dzien jak ludzie w pracy, dzieci w szkole śmiga, a wieczorem jak 1Mb/s to jest ochocho. Nie zmieniło się to od 3 lat odkąd z tego powodu zrezygnowałem płącac kare mniejsza niz płącenie abonamentu do końca.

Zdradzę wam pewien szczegół.
Jedziemy autem mam w ręku telefon sieć play ustawione ręcznie na 2G Tylko GSM (bardziej oszczędza baterie) ja czytam forum i wszystko ładuję.
Obok 2letni markowy smartfon nie ma już 2g tylko szybsze (wcdma)3g/4g/lte przed wyjazdem próba nawigacji apki klikamy i nie ma mocy jak połączyć.
Internet musi mieć daną prędkość poniżej wartości kb/s nie załapie chyba przez braki nadajnika 2G w smartfonie.

Jest taka stronka mapka zasięgu czym szybsza prędkość tym jej mniej w kraju pod miastem.
Mi poprostu łączy na klasycznym SE nie wymagam szybkiej szybkości do youtuba lub innych filmików, więc internet mam zawsze i wszędzie (w tym samym miejscu co inni się nie połączą) net zawsze przy sobie, ale tylko do czytania treści bez mediów.
Przeładowanie strony dobreprogramy to akurat 14kb.
Na smartfonie też ustawiałem wolniejszy gsm i były czasem porywy 160kb/s youtub chodził normalnie, forum i yotube również. Ważne też aby kupować pakiety nie czekać na lejek.

Powiniście to sami ręcznie zmieniać w ustawieniach Android.
Uniwersalna porada :

www.sosen-blog.pl/zmiana-trybu-sieci-android-samsung/

AERO2 - jest za darmo :slight_smile:

PLAY
DARMOWE 3 GB
przypadające na każdy z
wakacyjnych miesięcy: lipiec,
sierpień oraz wrzesień.
Aktywować taki pakiet 3 razy ,
można za
pomocą kodu

111870*1#.
Pakiet wystarczy aktywować
raz w trakcie trwania
promocji.
Mi działa

jeśli ktoś szukałby internetu mobilnego to polecam Plusa. Testuję od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Zarówno z warunków cenowych, jak i z prędkości internetu jak również z zasięgu ( czasami zdarza się,że zasięg jest kiepski, ale to rzadko).
Przy wyborze warto jest sobie to porównac tutaj: https://panwybierak.pl/ - po wpisaniu adresu pokazuje listę ofert poszczególnych operatorów przyporządkowanych właśnie do tego adresu.

Zbliża się czas wyjazdów i sporo ludzi szuka taniego internetu mobilnego. Znalazłam taki, gdzie nie trzeba wiązać się umową terminową i pakiet 100gb + 100gb noc za 39,99zł, to wszystko do sieci OTVARTA.