Witam rozglądam się za ,rozsądnym internetem na kartę. Lecz te zawiłe regułki mi w tym nic nie pomagają .Może ktoś coś polecić dobrego od siebie ?
Ile GB na miesiąc?
Na kartę czyli sim, czy tylko prepaid?
Tak z 30 gb myślałem, że powinno styknąć na miesiąc.
Ciekawe czy w tym a2mobile nie wyczerpalne tak jak w Plusie gdzie pobierasz 200GB danych i lejek, a tez pieknie Soloż reklamuje “bez limitu” 
No własnie tak czytam i widze, że parę ukrytych kruczków ma ta oferta. Ja potrzebuje czegoś przyzwoitego. Bo nie chcę mi się co chwilę żonglować.
RBM5 i LTE za darmo, żeby to działało na koncie musi być 30 zł. Najlepiej wychodzi ładowac konto co 100 dni za 50 zł. Masz wtedy net za 15 zł/ na miesiąc, po przekroczniu 100 GB teoretycznie jest lejek 2 MB/s, ale ostatnio włączaja go nawet po przekroczeniu 300 GB. Kasa na koncie zostaje.
Co to jest rbm5 ?
To jedna z taryf Play, wchodzisz na tej stronie w zakładkę Red Bull Mobile na kartę:
https://www.redbullmobile.pl/oferta/na-karte/taryfy
Polecam LTE z Plusa
Podpisz sobie kontrakt z nju - przez pierwsze 6 miesięcy 40GB, potem rośnie. Możesz zerwać w każdej chwili, miesięcznie płacisz 29 PLN. Zaletą jest lejek - 1Mb/s, da radę nawet aktualizować Linuksa 
Jestem na nju mobile i nic takiego nie widze na ich stronie gdzie mogę znaleźć to o czym mówisz ?
I do tego dostaje normalnie numer tak ?
Tak, osobna karta SIM, osobny numer. Faktura co miesiąc.
Zamówiłem wygląda ciekawie , i z ceną i z ilością gb do wykorzystania.
Ja już dobiłem do 100GB 
A kto to jest ten “Soloż”?
Ja polecam bez limitu od T-mobile. Przy transferze na poziomie ponad 1 TB nadal nie zauważyłem lejka.