Jaki internet?

Mam do was pytanie -jaką ofertę dostępu to internetu wybrać ? Chodzi mi o w miarę szybki internet / min. 2 mb/s . Interesuje mnie internet bezprzewodowy, nie mam mowy o kablówce. Nie chce też, aby były na nim limity np. 2 GB . Ma to być internet do domu i co ważne nie droższy niż 50zł /mies. Oczekuje na waszą pomoc .

Niestety nie istnieje Internet bezprzewodowy bez limitów. Aero2 jest darmowy, ale posiada ograniczenie do 512kB/s.

Najlepiej poszukaj dostawcy Internetu radiowego w swoim miejscu zamieszkania, albo pogódź się z limitem.

witaj kamilu a napisz skad jestec,gdzie mieszkacz to może poradze #-o

Dodane 28.06.2012 (Cz) 15:57

witaj =D> ja mam ORNET 4mb/s za 57zł czyli radiówkę i korzystam z niego bez ograniczeń 24/h :wink:

A WiMax? Bezprzewodowy internet stacjonarny, bez limitów, stała prędkość niezależnie od warunków atmosferycznych i pory dnia.

Ja mam wersję 2Mbit/s (wersja dla firm) za 49zł od Netii i nie narzekam. Chociaż wolałbym zwykłą kablówkę ale niestety, “brak możliwości technicznych” :confused:

Przepraszam za złą konstrukcję mojej wypowiedzi. Nie możliwe chciałem odnieść tylko i wyłącznie do sieci bezprzewodowych wykorzystujących technologię 3G/HSDPA/LTE i łącza typowo operatorów komórkowych. Druga część jest nadal aktualna iż warto w tym wypadku zainteresować się Internetem radiowym oferowanym przez lokalne ISP. Istnieje też Internet satelitarny, ale jego koszty są nieadekwatne do oferowanej usługi.

jak masz linię Netii to za

1Mb/s zapłacisz 29,90zł

2Mb/s zapłacisz 49,90zł

Brak limitów oraz nie trzeba płacić za utrzymanie linii bądź mieć telefon stacjonarny :smiley:

sprawdź czy masz dostęp do Netii :slight_smile:

http://skantarek.netia.pl/skantarek/sta … 64EDE300A2

Opoczno (woj.łódzkie)

Chodzi mi o dostęp do internetu, ale bez żadnego podłączania do linii telefonicznej, bezprzewodowy.

Ps. Mam radiówkę, ale umowa się kończy i muszę zmienić. Do połączenia używałem modemu i anteny, a u dostawcy była wielka, wielka, wielka satelita :smiley: Ps. dostawca mówił coś , że ten sprzęt nadaje się do Netii.

W każdym internecie mobilnym są limity, wyjątkiem jest play w którym (o ile na kartę) kupujesz nocny transfer i od 24 do 9 rano nic ci z limitu nie zabiera, jednak taki internet działa rożnie i można zapomnieć o graniu w gry sieciowe przez wysokie pingi. Ja bym został przy obecnym dostawcy na twoim miejscu.

Zamykam temat