Jaki iPhone?

Widać twoje braki w niewiedzy to generalnie jest normalne bo nie każdy się zna. Ale chociaż nie rób z siebie eksperta. W twoim poście nie znalazłem ,żadnego argumentu za iphonami. Sam osobiście mam w domu 3 telefony Xiaomi i każdy do dzisiaj działa świetnie. To mało awaryjne sprzęty. Co do wirusów na androida to tylko kwestia świadomego użytkowania systemu, a możliwości konfiguracyjne androida są o niebo lepsze. Na pewno gdy dzisiaj kupisz nowego xiaomi to będzie o niebo szybszy od starego Iphona, będzie miał duże wsparcie. Co do wsparcia to mój Redmi Note 4 dostanie miui 11 a zobacz ile lat ma ten telefon. Co do funkcjonalności to xiaomi ma od iphona lepsze
-bateria
-procesor
-aparat
-mniejsze ramki
-nowsze standardy (BT,WiFi etc)
-diodę podczerwieni
-pamięć wewnętrzna
A to tylko mały wycinek przewag ,które ma nowy Xiaomi nad starym Iphonem. A twoje argumenty to stek bzdur.

miui 11 to system czy nakładka graficzna na system? Ekspercie bo sam nie wiesz o czym mówisz. Moje argumenty mają sens bo smartfon to nie komputer i wyścig w x rdzeniach i dużej ilości RAMu o niczym nie świadczy. Android potrzebuje mocniejszego sprzętu i więcej RAMu jako system. iOS czy macOS nie potrzebuje to dwa totalnie inne systemy i tylko desperaci, albo trole Androida gnoją iOsy i Apple-a.
Nawet jak klocka postawisz to mnie nie przekonasz tym,że xiaomi lepsze od iphona 7 i, że kupowanie iphona 7 to głupota. Bo to dwie różne bajki.

Mam mac mini z core i5 dwurdzeniowym, 4GB ramu i macOS na tym. Używam do internetu i słuchania muzyki z TIDAL głównie, czasem jakiś film. Na windows 10 , żeby to działało płynnie trzeba 4-6 rdzeni i minimum 8GB ramu i to naprawdę minimum bo system na start 2-3GB zjada. Tutaj na macOS wystarczy 4GB i chodzi wszystko płynnie, nie czuć żadnego spowolnienia czegokolwiek.

To takich rzeczy spokojnie wystarczyłby komputer dwa razy słabszy od tego co podałeś. Ale nawet gdyby było potrzebny taki jak podałeś to i tak byłby dwa razy tańszy niż mac, Nie mówię ,że mac to zawsze zły sprzęt, ale do maca trzeba mieć dużo pieniędzy i kupować nowe sprzęty. Stare iphony na pewno będą mieć krótsze wsparcie niż nowy xiaomi. Oczywiście ,że iphone potrzebuje mniej ramu ale nie ,aż tyle mniej. Stare iphony po prostu nie działają płynne nawet przy najprostszych czynnościach.
A czy xiaomi jest lepsze no tu wystarczy posłuchać ekspertów ,którzy testują sprzęt. A co do tego spowolnienia to ja też mając hdd nie czułem spowolnienia ale zmieniając na ssd zobaczyłem różnicę. I tak samo jest z telefonami niby iphone nie ścina ale jak masz oba te telfony to po prostu czujesz różnicę. A jaki jest argument za iphonem? Bezpieczeństwo to tylko kwestia świadomego użytkowania.

Argument za iPhone to komfort psychiczny :wink: on po prostu działa i użytkownik nie musi się zastanawiać na ilu rdzeniach, z jaka wersja systemu, jakimi apkami uzupełnić jego braki, z jaka bateria czy ile mpikseli ma. Ma być dobry i jest :wink:

I z tym się zgadzam ,ale to dotyczy nowych iphonów stare za chwilę zaczną mulić itp.

Wyjmij rekę z nocnika i wreszcie zrozum, że porównujesz dwa totalnie rózne systemy operacyjne bo chyba ni już uschła ta ręka w nocniku i masz klapki na oczach na androida.

Marnujesz się bo z taką siłą argumentacji powinieneś zatrudnić się w Samsungu i wymyślac reklamy typu nowy sprzet będziesz miał więcej mocy, ale pamiętaj nakładka Samsunga na Androida i tak spowolni ten super hiper wypas sprzęt i tyle.

Wiele osób mi nie wierzy nadal, że na bateri w iPhonie 7 z automatyczną jasnościa mozna cały dzien przesiedzieć bez ładowania, a mozna. Miałem Huawei P 10 i bateria leciała tak szybko, ze obłed, a przeciez dużo mocniejsza niż w iPhonie 7. Grzał się nie miłosiernie, kilka razy upóściłem bo mało nie poparzył. Co z tego, że miał wincyj rdzeni i wincyj RAMu bo sam Android tego wymaga, żeby działac płynnie. Tak jak windows 10 wymaga 8GB ramu minimum dla komfortu pracy i nie moze z tego ramu nic zabierać zintegrowana z CPU grafika.

Widzisz a ja mam starego xiaomi i nic nie spowolnił. Kupiłem go taniej niż iphona i działa zdecydowani lepiej. Podasz w końcu jakiś argument za iphonem czy będziesz pisał tylko o zupełnie innych systemach?

Dla mnie iPhone się łatwiej obsługuje i jest wygodniejszy w obsłudze, ale to gusty i guściki. Ty poprostu nie możesz wpóścic to swojej wszechwiedzy, ze nie każdy kupuje smartfona tylko dla sprzętu, a Android, za którego płacisz kupując jakikolwiek smartfon jest systemem jak Linux lubiacych w nim grzebać. iPhone i iOS to system dla tych co wiedza za co nawet jeśli to bulą. Ja czekam na nastepce iPhone-a SE i jeśli tak jak donoszą plotki w necie będzie jak iPhone 8 to bez większego zastanowienia kupię, ale nie w dniu premiery bo aż takim desperatem nie jestem. Zawiodę cię na pewno, ale umiem mysleć.

Nikt ci nie zarzucał braku myślenia tylko brak wiedzy. Jeśli wolisz system od Apple to masz do tego prawo. Ale patrząc obiektywnie na sprzęt z boku mocno odstają one zarówno funkcjonalnością jak i sprzętowo. Ale jeśli komuś bardzo zależy na tym systemie to sobie kupi Iphona ja tylko obiektywnie stwierdzam ,że jest to przepłacanie i tyle ale jak ktoś lubi to czemu nie?

Jak masz iPhone-a i komputer Apple-a (mac mini) to jesteś w całym ekosystemie Apple-a i jest to moge wygodne i warte tego. Powiedzmi to, ze masz smartfona z mocnym i nowoczesnym sprzetem przyspiesza ci w nim internet mobilny lub WiFi? Nie więc jesli komuś potrzebny mocny sprzęt to owszem iPhone nie ma sensu, ale jeśli ktoś chce wygodny łatwy w obsłudze i prosty system na smartfonie to tylko iPhone.

Dlatego skończmy to za i przeciw swoje bo każdy kupuje to co lubi i pisanie nie warto to tak samo mozna powiedzieć nie warto kupowac BMW, Toyota yaris z silnikiem 1,6 też pojedziesz 150 na godzine i wcale nie będzie wolniej. Kto co lubi to kupuje.