Witam,
Chcę na swojej www osadzić plik audio. Chciałbym, aby:
1-plik był dostępny w przeglądarce IE i Chrome
2-plik nie uruchamiałby się w autostarcie.
3-można było regulować wymiary panelu nawigacyjnego.
Najbliższe tego celu wydaje się być zastosowanie poniższego kodu:
W Chrome jest OK. Natomiast w IE panel nawigacyjny jest prawie 4x większy i nie umiem go zmniejszyć. Nie wiem gdzie zapisać w kodzie wartości: width=“200” i height=“44”.
W tym przypadku panel nawigacyjny w IE jest OK, natomiast w Chrome jest nieco zmieniony (dodany poniżej czarny pasek o wymiarach panelu). Niestety w Chrome dźwięk odtwarza się w autostarcie i nie potrafię tego zmienić.
Proszę pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Pozdrawiam
mk
Podany przez Ciebie kod jest bliźniaczo podobny do tego, który wskazałem jako pierwszy w moim poście.
Stosując ten kod, zarówno w IE11 jak i w Chrome, plik nie odtwarza się w autostarcie. A więc jest OK.
Natomiast problemem jest wielkość panelu kontrolnego.
W Chrome jego wielkość jest prawidłowa. Natomiast w IE11 zajmuje on prawie połowę szerokości ekranu/strony.
Wygląda to tak:
Dało to efekt identyczny, jak zastosowanie kodu, który podałem jako drugi w w swoim poście.
W tym przypadku panele kontrolne w obu przeglądarkach wyglądały tak:
Panel w IE11 jest OK. Plik nie odtwarza się w autostarcie.
Natomiast w panelu w Chrome jest widoczna u dołu czarna pozioma belka. Nie jest to zbyt rażące, ale chętnie by się tego pozbył, gdybym wiedział jak?
Niestety, w Chrome plik odtwarza się w autostarcie, co jest niedopuszczalne, ale nie wiem jak to zmienić.