Jak w temacie.
FPS: 150 lub więcej, bez spadków
Ustawienia: najwyższe, natywna rozdzielczość
Podkręcanie: niepotrzebne
Kwota: do 4000 zł z monitorem 144Hz, najlepiej 1440p, bez systemu
[quote=“Veteranus, post:1, topic:521129”]
Kwota: do 4000 zł z monitorem 144Hz, najlepiej 1440p, bez systemu
[/quote]Tylko dobry monitory z taką rozdzielczością zaczynają się od 2000 zł np. BenQ XL2730Z. Full HD da się kupić niezły nawet 1000 zł taniej.
[quote=“Veteranus, post:3, topic:521129, full:true”]
@nietopyrz ewentualnie 1440p z 75Hz, lub 1080p z 144Hz
[/quote]I5-7500, B250m, 2x4GB RAM DDR4 2400MHz CL14 lub od razu 2x8GB, Radeon RX470 4GB (MSI Gaming [znacznie lepsze chłodzenie] lub Gigabyte G1 Gaming), Zalman Z3, Iridium PRO SSD, Corsair VS450.
Monitor z freesync za resztę. Polecane są m.in. AOC G2460PF,BenQ XL2411Z, ASUS VG248QE, EIZO FORIS FG2421, AOC G2460PQU, BenQ XL2430T. Sprawdzenie dokładnych parametrów, obsługę freesync oraz ceny pozostawiam Tobie.
Możliwe, że w tej samej cenie kupisz coś wydajniejszego w niedalekiej przyszłości. W marcu wychodzą nowe procesory AMD, więc zakupem wstrzymałbym się, aby wiedzieć czy oczekiwania się spełniły.
celowałbym w i3 6100 i np gtx 1060. a monitor to 1440p od lg stały po 800 zł około.
Taki? https://www.morele.net/inventory/info/zeCYic/
Dołożyłem 100 zł do Radeona RX 480, i trochę na klawiaturę i myszkę oraz napęd DVD.
Z tego co wiem w CS:GO procesory AMD są gorsze niż nawet najsłabszy Intel Core i5, czy nawet i3. Wezmę dysk talerzowy ze starego komputera (500 GB powinno wystarczyć), a w zestawie jest tani i nawet dobry ADATA Premier Pro. Dobrze wybrałem?
EDIT: Mała poprawka: wybrałem Monitor AOC G2778VQ zamiast tego w zestawie, ze względu na Displayport
[quote=“MrBeckham666, post:5, topic:521129, full:true”]
celowałbym w i3 6100 i np gtx 1060. a monitor to 1440p od lg stały po 800 zł około.
[/quote]Wiesz, że wyszedł Pentium Kaby Lake, który jest znacznie tańszy od tej I3?
[quote=“Veteranus, post:6, topic:521129, full:true”]
Taki? https://www.morele.net/inventory/info/zeCYic/Dołożyłem 100 zł do Radeona RX 480, i trochę na klawiaturę i myszkę oraz napęd DVD.Z tego co wiem w CS:GO procesory AMD są gorsze niż nawet najsłabszy Intel Core i5, czy nawet i3. Wezmę dysk talerzowy ze starego komputera (500 GB powinno wystarczyć), a w zestawie jest tani i nawet dobry ADATA Premier Pro. Dobrze wybrałem?
EDIT: Mała poprawka: wybrałem Monitor AOC G2778VQ zamiast tego w zestawie, ze względu na Displayport
[/quote]SSD 1 lub większy 2.
Słuchawki ISK HP-580 lub HD681.
Chłodzenie Fera 3 ze względu na większe śmigło.
Jeżeli 480 to tylko 8GB i od MSI Gaming lub XFX GTR (reszta głośna lub gorąca). Jeżeli nie planujesz w inne gry poza CS grać, to wystarczy 4GB VRAM i rx470.
Klawiatura: Cougar 200K lub Genius KB-G265.
Myszka: DM1 PRO, SS Rival 100 lub Roccat Lua.
Mobo: Gigabyte GA-B250M-DS3H (4 gniazda pamięci, w przyszłości możesz dołożyć kolejne takie same 2x4GB).
Full HD na 27 calach, z bliska może rzucać w oczy pikselami.
Dziwne bo w każdych testach i opiniach RX 480 ma całkiem niskie temperatury. A ten SSD 1 co podałeś jest droższy od Premiera i ma mniejszą prędkość zapisu. Na SSD 2 nie pozwala mi budżet. RX 480 8GB jest nieopłacalny, w testach był niewiele lepszy od wersji 4 GB. Poza tym zamierzam grać w BF 1 oprócz CSa. A to chłodzenie Fera 3 na pewno będzie potrzebne, jeżeli i tak nie będę podkręcał. A tak poza tym zaoferuj jakiś własny zestaw za 4K, bo jak na razie podałeś tylko podzespoły i cały czas zmieniasz “oferty”
[quote=“Veteranus, post:8, topic:521129”]
Dziwne bo w każdych testach i opiniach RX 480 ma całkiem niskie temperatury.
A ten SSD 1 co podałeś jest droższy od Premiera i ma mniejszą prędkość zapisu. Na SSD 2 nie pozwala mi budżet.
RX 480 jest nieopłacalny, w testach był niewiele lepszy od wersji 4 GB.
Poza tym zamierzam grać w BF 1 oprócz CSa.
A to chłodzenie Fera 3 na pewno będzie potrzebne, jeżeli i tak nie będę podkręcał.
A tak poza tym zaoferuj jakiś własny zestaw za 4K, bo jak na razie podałeś tylko podzespoły i cały czas zmieniasz “oferty”
[/quote]Chyba u Ciebie w mieście. Test 1.
Yhy dalej patrz na dane producenta i prędkość liniową. 1 jest na MLC i ma 5 lat gwarancji.
Jest nieopłacalny powiadasz, ale do niego dołożyłeś 100 zł. Gdzie tu logika?
Wystarczy więc dobra 470.
Nie będzie potrzebny też Spartan, gdyż w BOXie jest fabryczne chłodzenie. Ferę proponuję, bo jest cichsza od Spartana a niewiele droższa.
Przecież zestaw rozpisałem wyżej. Może trochę grzeczniej? Poświęcam swój wolny czas, nieodpłatnie i w sposób profesjonalny doradzając. Nie mam obowiązku wstawiać komukolwiek gotowe zestawiki “click and buy”. To jest wyłącznie moja dobra, wolna wola. Sprawdź sam moje słowa oraz recenzje/opinie proponowanego przeze mnie sprzętu, skoro zadajesz mi kłam, a nie czekasz na gotowe.
Raczej po to zajrzałeś na forum, aby bardziej doświadczona osoba pomogła? Więc jestem, pomagam i dzielę się wiedzą. Jednak po Twoim podejściu mi się odechciało.
Dobra mam już koszyk z Twoimi podpowiedziami co do podzespołów. Zobaczymy jak będzie się sprawdzał
Wiem że wyszedł ale 13 lutego jego dostepność była znikoma.
radeony sporo słąbiej sobie radzą ze słabszym cpu.
taki nowy pentium czy i3 z gtx 1060 lepiej sobie radzi niż rx 470 z fx8xxx na czele.