Witam, już kiedyś zakładałem temat tego typu. I był to temat polegający na gotowcach z allegro, nic się z niego nie dowiedziałem, a nadal chce skądś kupić takiego gotowca i się do niego nie dotykać. Naprawdę mówiąc to mam 12 lat (xd), a jak powiedziałem mamie że chce składać komputer to odpowiedziała mi, że nie, że jeszcze coś zepsuje. A do serwisu nie chce iść xD. Więc proszę mi podesłać jakiś sensowny zestaw komputerowy, żebym sie nie musiał do niego się dotykać. Budżet : 1200. Wymagania: CS:GO ok.60 płynnych i stałych klatek, może być więcej, GTA V Nie wiem czy coś wykombinujemy, ale też ok. 60. The Forest ok. 60 itp. itd. ogólnie, żeby w większości gier było 60 klatek, tylko ten cs go to może przewyższyć. Może być używany zestaw. Dziękuję.
Większości sklepów komputerowych z składanych części za opłatą lub nawet bez złoży Ci komputer.
Potrzebujesz system operacyjne w cenie? Jeżeli tak to raczej trzeba celować w używany.
Nie, bez systemu, do kupie później. Tak jak pisałem, nie chce iść do sklepów komputerowych. Można powiedzieć, że chce zamówić, i jest, podłączam, instaluje system i jest. Najwyżej brat mi pomoże.
A czy bios będę musiał ustawiać?
No nie kupisz do 1200 choćbyś skakał na głowie
Wejdź sobie na Morele/Xkom/ gdziekolwiek i wrzuć do koszyka coś takiego, następnie dodaj usługę montaż, z 60zl i dostaniesz coś pewnego na gwarancji do 1200 zł, składaki (bez babrania i ulepszania) nie przebiją tego ;-):
Gra pójdzie sensownie, ale naprawdę ZALECAŁBYM zwiększyć budżet o 150 zł i wybrać 2400G, co pozwoli kiedyś na modernizacje lepszą, i Ram jednak 3000mhz nie 2800, ale to Pikuś już.
Procesory
Procesor AMD Ryzen 3 2200G, 3.5GHz, 4MB, BOX (YD2200C5FBBOX)
369 zł
Dostawa: dostawa do domu lub odbiór w netpunkcie.
Zmień produkt Usuń
Płyty główne
217,96 zł
Dostawa: Zamów w ciągu
aby odebrać w poniedziałek, 26 sierpnia
Zmień produkt Usuń
Pamięci RAM
Pamięć Patriot Viper Elite, DDR4, 8 GB,2800MHz, CL16 (PVE48G280C6KRD)
204,46 zł
Zmień produkt Usuń
Zasilacze
Zasilacz Fortron 350W (ATX-350-60GHN85+)
109,10 zł
Dostawa: Dostawa lub odbiór we wtorek, 27 sierpnia
Zmień produkt Usuń
Obudowy
Obudowa Genesis Armadillo (NPC-0855)
54,66 zł
Zmień produkt Usuń
2
Produkty wymagane alternatywne
Dyski SSD
Dysk SSD ADATA Ultimate SU630 240GB SATA3 (ASU630SS-240GQ-R)
135 zł
A to może być? https://www.x-kom.pl/lista/2j5vwbhbq
Czy ten komputer spełni moje wymagania? Coś zmienić?
EDIT: Kurde, ram niedostępny, musze na tanszy zmienic
Jest OK< ale Ram jest cos cholernie drogi.
Tańszy ten
To coz aoszczędzisz możesz pzrenieśc na:
dlaczego? Jak za 2 lata zechce Ci się Kingdom Deliverance lub innego Batlefielda czeka Cię tylko dodanie karty, przy 2200G również wymiana procka dojdzie (4 vs 8 wątków).
a coś z tego polecacie? https://www.morele.net/komputery/komputery-pc/komputery-stacjonarne-672/,1417,,,,,,,0,,,,/1/
Napsiać do Morele, ze maja babola, może dadzą Ci gratis jakies
" Chipset graficzny: Radeon Vega 8
Dysk: 240GB SSD
Model procesora: AMD Athlon 200GE
Wielkość pamięci RAM: 16 GB"
Athlon 200GEma vegę 3, niestety w CSGO da Cito z 40FPS na LOW pewnie, 2200G ma Vegę 8 a 2400G Vegę 11 (2x wydajnosc vegi3). O dziwnej konfiguracji w stylu Athlon 200GE + 16 GB Ram nie wspomnę Zapłacisz więcej i gorsze dostaniesz niż gdybyś wklepał swoje zamówienie w morele i dopłacił 50zł za złożenie.
Podstawowy zestaw, w przyszłości go rozbudujesz.
Raczej szybciej niż prędzej - na “dzień dobry” czeka go zakup RAM, mimo4 banków w płycie do integry wrzuciłeś 1x8GB, to rozłoży wydajność
Otwórz koszyk jeszcze raz, warto spojrzeć na ilość sztuk danego ramu nie samą nazwę.
Okej mea culpa. Nie wpadłem, ze jak budżet mamy koło 1200 przekroczysz jeszcze mocniej i dasz na dzień dobry 16 GB RAM. Nawet składając z 4x4 tyle wyciągniemy, a 32… przez długi czas będzie przerostem formy nad treścią
Szczerze to 8GB wystarczy, a autor 170 mniej zapłaci na start, Ryzen 1 GB dostanie i reszta na 7 da rade chodzić bez większych przycinek.
Zawsze może mamie powiedzieć że przeżyje na kanapkach z pasztetem i wodzie z kranu zamiast soku za 5 zł “mała butelka” (0,3 - 0,5 l).
…albo zadzwonić do MRPiPS, że rodzice nie chcą mu dać jego 500+ na komputer
Jeżeli nie może dołożyć to wystarczy że weźmie jedną kość ram lub dwie kości po 4 GB.