Jaki komputer kupić? (Gotowce)

Witam, już kiedyś zakładałem temat tego typu. I był to temat polegający na gotowcach z allegro, nic się z niego nie dowiedziałem, a nadal chce skądś kupić takiego gotowca i się do niego nie dotykać. Naprawdę mówiąc to mam 12 lat (xd), a jak powiedziałem mamie że chce składać komputer to odpowiedziała mi, że nie, że jeszcze coś zepsuje. A do serwisu nie chce iść xD. Więc proszę mi podesłać jakiś sensowny zestaw komputerowy, żebym sie nie musiał do niego się dotykać. Budżet : 1200. Wymagania: CS:GO ok.60 płynnych i stałych klatek, może być więcej, GTA V Nie wiem czy coś wykombinujemy, ale też ok. 60. The Forest ok. 60 itp. itd. ogólnie, żeby w większości gier było 60 klatek, tylko ten cs go to może przewyższyć. Może być używany zestaw. Dziękuję.

Większości sklepów komputerowych z składanych części za opłatą lub nawet bez złoży Ci komputer.
Potrzebujesz system operacyjne w cenie? Jeżeli tak to raczej trzeba celować w używany.

Nie, bez systemu, do kupie później. Tak jak pisałem, nie chce iść do sklepów komputerowych. Można powiedzieć, że chce zamówić, i jest, podłączam, instaluje system i jest. Najwyżej brat mi pomoże.
A czy bios będę musiał ustawiać?

No nie kupisz do 1200 choćbyś skakał na głowie :wink:

Wejdź sobie na Morele/Xkom/ gdziekolwiek i wrzuć do koszyka coś takiego, następnie dodaj usługę montaż, z 60zl i dostaniesz coś pewnego na gwarancji do 1200 zł, składaki (bez babrania i ulepszania) nie przebiją tego ;-):

Gra pójdzie sensownie, ale naprawdę ZALECAŁBYM zwiększyć budżet o 150 zł i wybrać 2400G, co pozwoli kiedyś na modernizacje lepszą, i Ram jednak 3000mhz nie 2800, ale to Pikuś już.

Procesory

Procesor AMD Ryzen 3 2200G, 3.5GHz, 4MB, BOX (YD2200C5FBBOX)

369 zł

Dostawa: dostawa do domu lub odbiór w netpunkcie.

Zmień produkt Usuń

Płyty główne

Płyta główna MSI A320M PRO-E

217,96 zł

Dostawa: Zamów w ciągu
aby odebrać w poniedziałek, 26 sierpnia

Zmień produkt Usuń

Pamięci RAM

Pamięć Patriot Viper Elite, DDR4, 8 GB,2800MHz, CL16 (PVE48G280C6KRD)

204,46 zł

Zmień produkt Usuń

Zasilacze

Zasilacz Fortron 350W (ATX-350-60GHN85+)

109,10 zł

Dostawa: Dostawa lub odbiór we wtorek, 27 sierpnia

Zmień produkt Usuń

Obudowy

Obudowa Genesis Armadillo (NPC-0855)

54,66 zł

Zmień produkt Usuń

2

Produkty wymagane alternatywne

Dyski SSD

Dysk SSD ADATA Ultimate SU630 240GB SATA3 (ASU630SS-240GQ-R)

135 zł

A to może być? https://www.x-kom.pl/lista/2j5vwbhbq
Czy ten komputer spełni moje wymagania? Coś zmienić?
EDIT: Kurde, ram niedostępny, musze na tanszy zmienic

Jest OK< ale Ram jest cos cholernie drogi.
Tańszy ten

To coz aoszczędzisz możesz pzrenieśc na:

dlaczego? Jak za 2 lata zechce Ci się Kingdom Deliverance lub innego Batlefielda czeka Cię tylko dodanie karty, przy 2200G również wymiana procka dojdzie (4 vs 8 wątków).

a co to jest, to xbox game pass xD

a coś z tego polecacie? https://www.morele.net/komputery/komputery-pc/komputery-stacjonarne-672/,1417,,,,,,,0,,,,/1/

Napsiać do Morele, ze maja babola, może dadzą Ci gratis jakies :wink:
" Chipset graficzny: Radeon Vega 8

Dysk: 240GB SSD

Model procesora: AMD Athlon 200GE

Wielkość pamięci RAM: 16 GB"

Athlon 200GEma vegę 3, niestety w CSGO da Cito z 40FPS na LOW pewnie, 2200G ma Vegę 8 a 2400G Vegę 11 (2x wydajnosc vegi3). O dziwnej konfiguracji w stylu Athlon 200GE + 16 GB Ram nie wspomnę :wink: Zapłacisz więcej i gorsze dostaniesz niż gdybyś wklepał swoje zamówienie w morele i dopłacił 50zł za złożenie.

Podstawowy zestaw, w przyszłości go rozbudujesz.

Raczej szybciej niż prędzej - na “dzień dobry” czeka go zakup RAM, mimo4 banków w płycie do integry wrzuciłeś 1x8GB, to rozłoży wydajność :wink:

Otwórz koszyk jeszcze raz, warto spojrzeć na ilość sztuk danego ramu nie samą nazwę.

Okej mea culpa. Nie wpadłem, ze jak budżet mamy koło 1200 przekroczysz jeszcze mocniej i dasz na dzień dobry 16 GB RAM. Nawet składając z 4x4 tyle wyciągniemy, a 32… przez długi czas będzie przerostem formy nad treścią :wink:
Szczerze to 8GB wystarczy, a autor 170 mniej zapłaci na start, Ryzen 1 GB dostanie i reszta na 7 da rade chodzić bez większych przycinek.

Zawsze może mamie powiedzieć że przeżyje na kanapkach z pasztetem i wodzie z kranu zamiast soku za 5 zł “mała butelka” (0,3 - 0,5 l).

…albo zadzwonić do MRPiPS, że rodzice nie chcą mu dać jego 500+ na komputer :stuck_out_tongue:

Jeżeli nie może dołożyć to wystarczy że weźmie jedną kość ram lub dwie kości po 4 GB.