Jaki komputer stacjonarny lub laptop do 2500zł?

Ok kolego, to ja zamawiam ten zestaw podany przez Ciebie:

Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edit /3.2GHz, 125W, AM3, BOX, rev. C3 390 zł

Płyta główna: AsRock 880G PRO3 /AMD 880G, DDR3 330 zł

Pamięć RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 140 zł

Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 135 zł

Karta graficzna: MSI GeForce GTX 460 Cyclone OC 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/mHDMII 649 zł

Obudowa: Thermaltake V4 okno (b/z) 169 zł

Zasilacz: XFX Core 450W 120mm 80+ SLI PSU 190 zł

Suma: 2093.00 zł

i monitor BenQ ten lepszy.

Zdaję się na Ciebie i mam nadzieję, że będzie ok wszystko:D A i zamawiam w sklepie esc.pl…to chyba dobry sklep co?

Uh, ostatnio w esc.pl podobno robią jakieś wałki z gwarancjami. Jednak z opinii wynika, że sklep ma dobrą obsługę itd. Wiele osób już tam zamówiło sprzęt, w tym mój kumpel. Myślę, że nie ma co się bać i tam najlepiej zamawiać :smiley:

A na czym polegają te walki z gwarancjami? Gwarancje tych produktów to gwarancje producenta tak czy jakie?

Robili jakieś problemy przy wymianie kart graficznych, ale to byś już musiał sam sobie wygooglować i trochę poczytać. Sklep to sklep, nie chcą tracić kasy. Lepiej kupić w tym sprawdzonym sklepie, w innym też mogą zdarzyć się problemy. Ciebie ten problem przecież nie musi przecież spotkać, jednemu trafi się gorsza cześć, innemu będzie działać latami i tak to już jest :smiley:

Przyszły części i powoli juz składam to wszystko.

Mam jednak parę pytań:

1. Radiator na procesorze ma być umieszczony dźwignią w dół czy w górę? Wyczytałem, że to nie jest jakaś wielka różnica ale że lapiej w dół…to jak to jest?

2. Nie wiem jak dobrze popodłączać te kable od zasilacza do tej płyty…może ktoś pomóc?

Dodane 27.06.2011 (Pn) 22:14

nie wiem też gdzie np podłączyć te dwa wentylatorki od obudowy…

1. Z tego co się orientuję, wygodniej będzie jeśli ta dźwignia będzie umieszczona u dołu. A masz może tam jakąś instrukcję? lub lepiej jeśli wypowie się posiadacz takiego sprzętu :stuck_out_tongue:

2. Od zasilacz do płyty podłączasz: wtyczkę 24 PIN do długiego gniazda po prawej stronie, wtyczkę 8 PIN 12V do gniazda na górze płyty.

3. To zależy od tego jakie to wentylatory, ale podłączysz je albo do odpowiednich miejsc na płycie głównej jeżeli takowe znajdziesz lub do MOLEXów z zasilacza.

Na odległość trudno odpowiadać na takie pytania :slight_smile:

Zabardzo nie wiem o jaką dzwignie ci chodzi ale pasta w doł ma być :stuck_out_tongue:

a co do wentylatorków to 1 wejście powinieneś mieć na karcie w sumie 2 tylko 1 ma wentylatorek od procka a inne no musisz kupic cos takiego w zalezności czy są to 5 v czy 12 ale raczej 12 v bo 5 żadko sie spotyka wiec jak chcesz je podłączyć normalnie http://allegro.pl/pentagram-multiconnec … 49738.html , a jeśli masz 30 zł to kup regulator obrotów wentylatorków , bedziesz miał możliwość regulacji jak szybko się kręcą :stuck_out_tongue: sam mam taki sam . Tylko pamiętaj żeby obadać czy masz w obudowie gniazdo to małe jak na dyskietki http://allegro.pl/aab-cooling-fc4-regul … 94657.html do niego mozesz podpiąć 4 wentylatorki !!