Uh, ostatnio w esc.pl podobno robią jakieś wałki z gwarancjami. Jednak z opinii wynika, że sklep ma dobrą obsługę itd. Wiele osób już tam zamówiło sprzęt, w tym mój kumpel. Myślę, że nie ma co się bać i tam najlepiej zamawiać
Robili jakieś problemy przy wymianie kart graficznych, ale to byś już musiał sam sobie wygooglować i trochę poczytać. Sklep to sklep, nie chcą tracić kasy. Lepiej kupić w tym sprawdzonym sklepie, w innym też mogą zdarzyć się problemy. Ciebie ten problem przecież nie musi przecież spotkać, jednemu trafi się gorsza cześć, innemu będzie działać latami i tak to już jest
Radiator na procesorze ma być umieszczony dźwignią w dół czy w górę? Wyczytałem, że to nie jest jakaś wielka różnica ale że lapiej w dół…to jak to jest?
Nie wiem jak dobrze popodłączać te kable od zasilacza do tej płyty…może ktoś pomóc?
– Dodane 27.06.2011 (Pn) 22:14 –
nie wiem też gdzie np podłączyć te dwa wentylatorki od obudowy…
Z tego co się orientuję, wygodniej będzie jeśli ta dźwignia będzie umieszczona u dołu. A masz może tam jakąś instrukcję? lub lepiej jeśli wypowie się posiadacz takiego sprzętu
Od zasilacz do płyty podłączasz: wtyczkę 24 PIN do długiego gniazda po prawej stronie, wtyczkę 8 PIN 12V do gniazda na górze płyty.
To zależy od tego jakie to wentylatory, ale podłączysz je albo do odpowiednich miejsc na płycie głównej jeżeli takowe znajdziesz lub do MOLEXów z zasilacza.
Zabardzo nie wiem o jaką dzwignie ci chodzi ale pasta w doł ma być
a co do wentylatorków to 1 wejście powinieneś mieć na karcie w sumie 2 tylko 1 ma wentylatorek od procka a inne no musisz kupic cos takiego w zalezności czy są to 5 v czy 12 ale raczej 12 v bo 5 żadko sie spotyka wiec jak chcesz je podłączyć normalnie http://allegro.pl/pentagram-multiconnec … 49738.html , a jeśli masz 30 zł to kup regulator obrotów wentylatorków , bedziesz miał możliwość regulacji jak szybko się kręcą sam mam taki sam . Tylko pamiętaj żeby obadać czy masz w obudowie gniazdo to małe jak na dyskietki http://allegro.pl/aab-cooling-fc4-regul … 94657.html do niego mozesz podpiąć 4 wentylatorki