Hej, szukam komunikatora z konkretnymi funkcjami do firmy. Mam wielu kontrahentów i chciałbym się w przejrzysty sposób z nimi komunikować. Myślę, że wystarczy coś jak WhatsApp ale z kilkoma kontami. Co mam na myśli?
Potrzebuje jedno konto gdzie będę mógł pisać z poszczególnymi kontrahentami o sprawach bieżących.
Czasem potrzebuję wysłać ogłoszenie do wszystkich naraz. Tak by nie widzieli siebie wzajemnie.
-Potrzebuję takich jakby kont dodatkowych gdzie będą kontrahenci wrzucać faktury. Tak by były tam tylko one i w wolnej chwili sobie je poprzeglądam. I takich podkont potrzebował bym kilka.
Ważne aby kontrahenci siebie nie widzieli.
Fajnie by było gdyby oni ze swojej strony widzieli konta jak np. “Bieżące”, “Ogłoszenia”, “Faktury”, “Rozliczenia” i nic więcej. A ja żebym mógł się przełączać np po kontach. Chcę wysłać rozliczenia to sobie przechodzę np. w te rozliczenia i wysyłam do Franka rozliczenie, do Adasia rozliczenie i tak dalej :)))
Moi drodzy czy takie coś w ogóle istnieje? Czy jest coś zbliżonego?
Ogromnie proszę was o pomoc. Strasznie ułatwi mi to życie!
Będę wdzięczny za każdą próbę pomocy!
Pewnie istnieje, ale licencja… No i Rodo, faktura Twojego klienta na serwerze firmy whatsap, czy to by nie wymagało odpowiednich formalności zprzechowywaniem i przetwarzaniem?
To samo można by powiedzieć przecież o serwerach mailowych a przecież to żadna nowość. W teorii nikt nie powinien czytać naszych rozmów na WA i na mailu.
Jak będzie trzeba to i płatne programy przemyślę. Jeżeli chodzi o maile to często i tak robi się bałagan bo to przerabiałem. Z kolei jak zainwestowałem w prosty CRM to i tak wiele osób nie przestawiła się i ciągle wysyła maila na WA. Kontrahenci często to osoby starsze albo laicy jeżeli chodzi o komputery i telefony. Dlatego chciałem to uprosić jakoś i znaleźć taką ładną jedną apke.
Dodatkowo na FV są tylko dane firmy, które nie podlegają pod ochronie danych osobowych bo to dane firmy a nie dane osobowe. Dane firmy są ogólnodostępne w CIDG czy KRS.
Wyrzuć faktury na ulicy i zobacz jakie będziesz miał piekło, to że dane firmy są dostępne nie znaczy, ze fakt podpisania umowy, wysokość opłat , numer rachunku bankowego czy co tam jeszcze na fakturze, nie musisz zabezpieczać. Ujawnienie nawet, ze Pani Krysia Krysińska jest księgową w firmie X też jest “dana osobową” i pozwala na identyfikacje jej.
W przypadku serwisów newsletterowych sa chyba nawet procedury. W przypadku emaila nie słyszałem.
Art. 31 1. Administrator danych może powierzyć innemu podmiotowi, w drodze umowy zawartej na piśmie, przetwarzanie danych.
Innymi słowy: jeżeli Ty wysyłasz dane ze służbowej skrzynki jest chyba OK, ale wysyłając poprzez aplikacje firm 3… nie wiem.
Jeśli będą na osobnych workspace’ach to nie. ale wtedy każdy z nich powinien mieć własną organizację i powinniście się wzajemnie zaprosić.
Jeśli zaprosisz ich Ty w ramach własnej organizacji, to oczywiście będą się widzieć.