Jaki laptop do gier za około 3700 zł?

Cześć, chciałbym kupić laptopa do gier. Za około 3700zł. Najchętniej Intel + Nvidia. 16 GB ramu. Procesor i5 lub i7. Kusi mnie marka Acer ale nie mogę się zdecydować. Grafika koniecznie GTX. Jeśli mam za mały budżet to jakie minimum powinienem wydać na laptopa, który by sprostał moim oczekiwaniom?

Póki co nie wiemy, jakie są Twoje oczekiwania.

Podałeś producentów podzespołów, z których komputer ma być zbudowany, ale nie wiadomo, czy te podzespoły pozwolą na płynne granie w wybrane przez Ciebie tytuły.

W tym miejscu należy wspomnieć, że komputery przenośne to nie najlepsze wybory do gier.
Chyba, że mówimy o komputerach typu Dell AW lub innych przeznaczonych typowo do grania.
Te sprzęty to jednak wielokrotność kwoty, którą Ty chcesz wydać.

Więc w co chcesz pograć?

1 polubienie

Acer VX5 teraz możesz dostać laptop z niezłym rabatem https://www.x-kom.pl/l/acer-vx5-rabat

1 polubienie

W tej cenie kupisz z I7 czterordzenioym 6700HQ, GeForcem 950M i dyskami SSD120GB i 1TB :slight_smile:

Tylko po co lepiej 1050 jest szybsza Acer z promocji to fajny wybór

Na wstępie chciałem przeprosić, że piszę dopiero teraz. Nie samym netem człowiek żyje jak to mówią. :slight_smile:

@BloodyEyes

Najchętniej pograłbym w Wiedźmin 3, GTA V, Diablo 3, CS G może Battlefield 1. Raczej w nowości. Piszesz ,że nie warto kupować laptopa w tej kwoice? A ile powinienem wydać na porządnego gameingowego laptopa? Stacjonarki nie chcę bo często wyjeżdzam i komputer stał by tylko w domu.

Dzięki za pomoc i wyrozumiałość :slight_smile:

Hmm właśnie myślałem nad jakimś Acerem. Z grafiką co najmniej z tych GTXów i 16 GB ram. Procesor jakiś i5 może być? Ile musiałbym ewentualnie dołożyć jeśli chciałbym mieć laptopa który by spełniał moje wymagania?

• kod rabatowy acer-200
1 polubienie

Acera zdecydowanie odradzam ze względu na słabą jakość wykonania. Pokusiło mnie kiedyś i żałuję.

Lenovo Legion Y520-15 https://www.x-kom.pl/p/358382-notebook-laptop-156-lenovo-legion-y520-15-i5-7300hq-8gb-2401000-gtx1050.html
Intel Core i5-7300HQ
Matowy, LED, IPS
8 GB (SO-DIMM DDR4, 2400MHz)
NVIDIA GeForce GTX 1050
Głośniki Harman z Dolby Audio
Podświetlana klawiatura