Jaki laptop do minecraft budżet około 700 zł

Witam, jak w temacie chciałbym młodemu kupić laptop żeby mógł pograć w minecraft ewentualnie jakiś roblox, ma bzika na punkcie minecraft katuje go na konsol ale chciałby jakieś mody itp, z uwagi ze był by to sprzęt tylko dla syna nie chciałbym za bardzo się wykosztować na zabawkę do gierek, moglibyście coś polecić używkę jakąś z allegro ewentualnie z olx, a może ktoś ma coś takiego jestem w Kutna woj łódzkie

Jesteś w stanie dać 700 zł za „poleasingowy” laptop w wieku 10 lat?
Technicznie to zakup trupa, który wbrew reklamom może paść niemal w dowolnym momencie.
Wreszcie specyfikacja techniczna to kalkulator, a dodaj sobie parę modów i masz sprzęt do wymiany w dniu zakupu. :wink:

Rób jak chcesz, ale lepiej kup coś z Ryzenem i vegą3, pewnie wyjdzie 2x tyle, lecz to będzie laptop, a nie podstawka pod drzwi. :wink:

Jakie firmy używają laptop 10 lat? W chyba Kazek w warsztacie, druga sprawa serio zeby pograć w klocki trzeba dać 1500 zł?

Nie używają, a sprzedają innym firmom, a te dalej rozsprzedają ludziom laptopy z 2010 czy 2011 roku z Intelami 2000/3000 w atrakcyjnej cenie koło 700 zł. :wink:

Zależy od modów, one zmieniają wagę gry. Minimalne wymagania czystego Minecrafta są niskie, ale zalecane to już i5 4 generacji i grafika z serii gt 700… Jeżeli więc kupisz „minimalne” i dodasz mody, to gra może być niegrywalna. :wink:

https://allegro.pl/listing?string=laptopy%20do%20700%20zł
Szukaj, patrz na specyfikację i ryzykuj.

… ale nie słuchając Yakiego. :wink:
Wrzucił i modele uszkodzone, i niedziałające z Windowsem, i muzealne. :wink:

A tak konkretnie to o czym ten wpis. O tym że za tę cenę to kupe szajsu może być? Też mi odkrycie. No po prostu Kolumb.

A jakby celować w nowy 2-3 tysiące to na co postawić?

Przy 2-3 K jest spory wybór, koło 2 to pewnie I3/I5 1 generacji z Integrą lub 4 rdzeniowe Ryzeny z Vegą. Natomiast przy 3000 z kartą 1650 pewnie nic nie znajdziesz, ale mx350, rx560 czy nawet 1050 może być.

A coś takiego używka za 700 zł co sądzicie?

Sądzę, że jest to 10 letni złom, który w każdej chwili może się rozlecieć.
Pewny jestem, że poza obudową na wystawkę, jest to dno wydajności i da Ci z 10-15 FPS średnio, gdy 30 to grywalne minimum. Jak dodasz mody, to FPS będzie na tym kalkulatorze z 3-5, więc …

Pisałem Ci wcześniej: nie wierz reklamom, nie oszukasz systemu kupując tanio i dobrze. Jak będziesz dalej brnął, to zostaniesz z tym muzealnym delem i i tak kupisz drugi porządny.