Sterowniki do AHCI to znalazłem coś takiego: Intel ® 6th Generation Core Processor Family Platform I/O SATA AHCI Controller (Win7 32)
A sterowników do chipsetu nie mogeę znależć!!!
Podaj dokładny model laptopa albo płyty głównej.
XCY X30 mini PC cytuję z pamięci płyta SkyBay chiopset Skylake Pch …
Możen na tej stronie XCY można coś ściągnąć niestety nie znam chińskiego. A jak coś zainstalowałem to tych krzaków nie mogłem się pozbyć.
Haha czyli pytanie za 100 punktów bez odpowiedzi
A CPU-Z próbowałeś? Zakładka “Mainboard”? Masz do tego cuda jakąś instrukcję obsługi?
Tak dostaję jakies info o płyciei chipsecie ale te instalatory Intela nic nie wykrywają .
Eureka !!! należy uzyć antywirusa 360 Total Security aby zaktualizować sterowniki.
Tylko żeby zaktualizować sterowniki trzeba mieć sterownik od karty sieciowej. :
Pierwszy raz słyszę, że antywirus aktualizuje sterowniki Cuda na kiju.
Podaj w końcu model płyty głównej bo się będziesz z tym męczył aż padniesz z głodu.
Jakaś Aida64 czy jak wcześniej CPU-Z wystarczy i ktoś Ci w końcu wrzuci linki - tylko jeszcze wersję systemu podaj.
Wszystko już podał:
http://www.xcyminipc.com/product/showproduct.php?lang=en&id=66
Powodzenia z szukaniem do tego chińskiego wynalazku sterowników
Ja bym został przy tym co daje Windows, chyba że coś nie działa.
Hmm, ciekawe:
“Strona „www.xcyminipc.com” została zgłoszona jako strona zawierająca szkodliwe oprogramowanie. Możesz zignorować ryzyko i przejść do tej niebezpiecznej strony.”
Ryzykować?
Mnie tam nic nie zjadło… chyba, ale ostrzeżenia nie dostałem.
Dziwne że jest gdzieś zgłoszona, bo to producent tego wynalazku
No, ale DobreProgramy też przez jakiś czas wisiały na czarnych listach po wprowadzeniu “asystenta pobierania”, a może to chodzi o brak certyfikatu SSL po prostu?
Nie wiem, zignorowałem ostrzeżenie - co do sterów masz rację, będzie trzeba pewnie kombinować (pewnie podstawiać ręcznie, ale da się). Pewnie do .inf trzeba będzie dodać sekcję PID/VID ale to już nie każdy potrafi… oby nie