Jaki mikrofon tak do 200-250 zł?

Jak w temacie: jaki mikrofon do komputera polecicie tak do 200-250 zł? Zależy mi na tym, by nie szumial i głos nagrywany był wyraźny.

Chciałbym wymienić swojego Trusta Mico.

Co powiecie na Fifine K669B lub Novox Nc-1?
Z góry dzięki :slight_smile:

albo https://www.komputronik.pl/product/546571/trust-gxt-242-lance.html
Tylko popatrz na pasma bo maja różne.
Mikrofony w tej cenie to są dla graczy czy komunikatorów - do śpiewu się nie nadają - wtedy cenna min od 500 zł

Mozos Mkit-900 Pro:

Mic ma być do yt.

W takim razie te dwa co ci powiedziałem, ten od grom1 też może być tylko on ma zakres 100 Hz – 18000 Hz a NC-1 30 ~ 18000 Hz a Trust 20 - 20000 Hz skąd też cena - wybór należy od ciebie i twoich środków finansowych :roll_eyes:
Dlatego ci powiedziałem do czego się nadają (do gatki) jak chcesz coś grac czy śpiewać do te po 500 -600 zł maja 18-2400 ale z tego co powiedziałeś co dla ciebie bez sensu taki wydatek

Dokładnie…

Jakiś ma Pop-filtr?

i jak z szumem?

Ten Trusk ma Nc1 nie można dokupić za 50 zł- tylko widzisz Pop-filtr można zastosować do odpowiedniej budowy miko mikrofonu, tak że w przypadku Nc1 bez sensu (lepsze futerko).
Ja używałam tego Trusta i był w miarę - teraz mam Rode NT - ale wierz za 200 zł do d…py nie urywa. A co to szumów co zależy jak skonfigurujesz u ustawieniach. Jak dasz duże wzmocnienie do każdy będzie szumiał. Ja ci podałem te dwa ale to są moje preferencje za tą cenę - niestety wybór należy do ciebie.