Jaki miniPC pod TV

Witajcie

Co byście polecali jako miniPC pod TV? Założenie takie, że chcę tego użyć do oglądania TV typu KODI, netflix itd. Obecnie kupiłem Xiaomi mi Boxa ale chcę go oddać przyjaciółce, a sobie chcę kupić NUCa lub coś podobnego, do wydania chciałbym przeznaczyć ok 600 zł max, wchodzi w grę sprzęt używany co moglibyście polecić?

Z ciekawości, czemu nie kupujesz drugiego Xiaomi TV? Teraz potrafią być po 230zł. Co było nie tak / co Ci brakowało?

Nie brakowało nic - tyle, że na Xiaomi TV zrobię tylko tyle co android TV daje, w wypadku NUCa mam to samo + praktycznie wszystko co na normalnym PC z samego urządzenia byłem zadowolony i polecam go, jedyne do czego miałbym się przyczepić to brak HBO GO.

Co do HBO GO to można wykorzystać funkcje wbudowanego Chromecast (Google Cast) i cast owac z aplikacji na smartfony.

@bachus zapytał co mi nie pasowało, odpisałem, że w zasadzie nic ale jeśli już to nie ma HBO GO dla Android TV - to co piszesz, to obejście problemu, aplikacja na smartfona podobno działa z niskim bitrate i nie w FullHD, Z resztą - nie o co chodzi. Potrzebuję PC z Windowsem pod TV, bo mam też inne plany przy nim a nie odwrotnie.

A masz swój system? Od Nuc nawet tańszy i równie fajny jest BRIX od Gigabyte. Obczaj:

ZOTAC BI322 także jest całkiem spoko wyborem.

Mam NUC-a z i3, D33217CK i jest po prostu super. Szkoda, że nie da się go obsługiwać pilotem na bt, najlepiej takim jak od Xiaomi MiBox albo od Apple TV :slight_smile: