Potrzebuję informacji na temat tego jaki modem i kartę do niego kupic.
Chodzi mi o to, żeby nie brać nic na abonament gdyż potrzebne mi to na jakieś dwa miesiące. Sprzęt może być używany.
Czego potrzebuję? Jaki modem usb najlepiej, gdzie i jaka karta sim? limit transferu nie jest potrzebny duży, ma służyć do gry online i przeglądaniu for.
Całkiem dobry modem (sam taki mam i nie narzekam w przeciwieństwie do poprzedniego E156G) w zestawie masz starter 1 GB na 2 tygodnie, potem możesz doładować (np. 50zł-5GB-60dni), a jak jesteś w zasięgu sieci Aero 2 to możesz zamówić kartę i mieć prawie za darmo do końca 2016 roku internet (wolny i rozłącza co godzinę, ale mobilny i bez dodatkowych opłat).
A jak chcesz używany i naprawdę tylko na kilka miesięcy to jakiś tani najlepiej firmy Huawei, tak żeby miał download co najmniej 3,6 Mbit/s.
Starter z Play (kiosk,sklep,salon,Allegro) w taryfie Play Online Na Kartę.
Jeśli chodzi o modem to najlepiej z prędkością HSPA-7,2 lub HSPA+.
Propozycja z Orange jest zdecydowanie najlepsza i przeważnie jest rok ważności na wykorzystanie pakietu.Pakiety są różne w zależności od aukcji,najczęściej od 6 GB.
W Play dostaniesz wielkość (i ważność) pakietu w zależności od doładowania:
Nie podałeś ile chcesz przeznaczyć na całość i jaka ma być prędkość transferu.
– Dodane 09.02.2013 (So) 16:05 –
Zauważyłem,że ubiegł mnie ktoś. Starter z modemem,który podał Kabul jest dostępny w salonie.Ten sam modem (Huawei e3131) może w przyszłości współpracować z AERO 2.
PS.Tytuł sugeruje też,że chcesz sprzedać modem i internet.
Propozycja tytułu:“Jaki zakupić modem usb i internet prepaid?” lub podobny.Pozdrawiam.
Ile na całość to oczywiście jak najmniej - w końcu ma służyć niecałe dwa miesiące. Transfer nie jest potrzebny duzy - myslę, ze 1GB wystarczy lecz mile widziana opcja doladowania na wypadek gdyby zabraklo Ważny jednak jest mały ping - internet ma służyć do gry w MMORPG