Jaki modem z Play'a wybrac?

Witam

Stanąłem przed wyborem modemu z playa. W grę wchodzą te za 1zł i 22zł. Proszę o pomoc :slight_smile:

ja osobiście polecam modem Huawei E 353s-2, modem jest świetny posiada złącze antenowe i obsługuje wszystkie pasma od 850-2100

EDGE,3G,HSDPA,HSPA, ITD… jedyny mankament nie ma LTE, ale nie ma takiej potrzeby:)

co ważne nie zrywa połączeń i jest stabilny w pracy.

jeżeli by nie mieli to niech sprowadzą oni od tego są jak coś od czego (cenzura)

Jak mam być szczery i coś doradzić to nie kupuj modemu w abonamencie bo tylko przepłacisz i za internet i za modem, lepiej wziąć abo bez urządzenia.

Jak przedmówca wyżej, sam mam E353s-2 chodzi bardzo dobrze, nie grzeje się w przeciwieństwie do mojego starego e156g, jest stabilny.

Dobry też jest E173u-2.

Obydwa można dostać też w starterach na karte w play w cenie od 129zł (na allegro jeszcze taniej)

popieram wypowiedź kolegi co do modemów e156g i modemu E173u-2. któryś z tych się okropnie grzeje że oparzyć się idzie ale żaden nie obsługuje HSPA 900<

jedynie działają w pasmie 2100 a to już jest bardzo ważne więc dalej pozostaje kwestia E353s-2, mam podłączony do rutera i jest włączony 24/h.

co do kupna to ja tez kupiłem na allegro, za 229 zł i faktycznie przepłacisz w abonamencie bo dadzą Ci jakiś bubel a ten co kupiłem

działa mi w plusie;) szukałem takiego właśnie jest bez simlocka

U mnie e173u-2 się nie grzał a był włączony 24/24h :wink: miałem go w programie testowanie internetu.

dziwne, moja panna ma ten modem i (cenzura) tak się grzeje że oparzyć się można :wink:

Cała lista:

http://www.play.pl/pl/telefony/urzadzenia/index.html

Popieram pomysł gucio0123 masz dodatkowo HSPA+

Posiadam E353Wu-1 i nie narzekam.Wprawdzie na razie korzystam z HSPA (bez plusika) ale w każdej chwili może się polepszyć dostępność do HSPA+

Porównanie prędkości (download):

(HSPA) do 7,2 Mb/s

(HSPA+) do 21 Mb/s

U mnie E173u-2 nie był katowany, ale po czterech godzinach nawet lekko ciepły nie był :wink: