hej szukam monitora 21cali 60hz za max 600zł
głównie gram w strzelanki i wyścigowe lub starsze np. burnout paradise,spore, coj gunslinger.
poniżej wstawiam link do jednego co mnie interesuje to dobry wybór? mój monitor KONIECZNIE musi mieć wejście HDMI. Byłem w okolicznym sklepie xaomi mi desktop C za 550zł i jakiś huwawei za podobną cenę. I mam pytanie dot. ms czy takie 5ms jest widoczne? mój obecny ma 2ms.
Nie znam się, ale się wypowiem. Wydaje mi się, że przy 5 ms będzie mocno widoczne rozmycie w ruchu. Do strzelanek, ani w ogóle do gier bym nie polecał.
Niekoniecznie rozumiem. Chcesz zamienić monitor 75 Hertzów na 60, żeby lepiej się grało…?
Opinie dość pochlebne no i cena.
60Hz monitor to raczej szukaj w poleasingach za dwie stówy.
Nie ma sensu wydawać aż 600.
Nie słuchaj @daras28-82 on tu jest znany ze swojego syndromu wciskania ludziom staroci i sprzętów poprzednich generacji. To zjawisko nawet ma na forum swoją nazwę wśród użytkowników i nazywa się „syndrom darasa” Nawet 60Hz monitor nowy to jednak nowy. Gwarancja tego, że ledy i podświetlenie nie będą wypalone i zaoferują odpowiednią jasność w ciemnych scenach, gwarancja dobrego kontrastu, niepoprzepalanej i wyeksploatowanej elektroniki. Monitor nowy 60Hz do 21 cali kupisz nawet za 400 zł bo to parametry biurowe i nie ma sensu pakować się w używki bo nigdy nie wiesz ile taki używany monitor ma przepracowanych godzin i jak bardzo jest już wypalone podświetlenie.
to jest tylko przykładowy mi wystarcza 60hz taki mi kolega polecił.
Ogólnie do gier powinieneś wybrać coś więcej niż 60hz. Minimum 75Hz a idealnym kompromisem byłoby 120Hz. Gemingowe monitory 120Hz znajdziesz w przedziale od 700 zł do 1000 zł na matrycy IPS lub VA/.
700zł to już dość dużo może ten acer będzie dobry w wolnym czasie zobaczę czy w okolicznych sklepach mają coś dobrego. A małe pytanie jakich marek unikać przy wyborze monitorów? bo wiadomo, że hp to szajs ale co z resztą?
Jeżeli nie możesz sobie pozwolić na coś droższego to ten Acer będzie dobrym wyborem.
ok jak będę miał czas to zamówię i dam znać jak działa.
Zdobądź jeszcze 8 dyszek i bierz któryś z tej dwójki: Samsung C24RG50FQRX [144Hz, FreeSync] | cena, raty - sklep Komputronik.pl 144Hz, ale 4s opóżnienia, plus zakrzywiony ekran, mam lepszy model i nie narzekam / iiyama G-Master G2230HS-B1 Black Hawk [0.8ms, 75Hz, FreeSync] | cena, raty - sklep Komputronik.pl 75Hz, ale 0,8s opóźnienia, mam do drugiego komputera, też spoko, ale wolę Samsunga.
do 600zł a te są po prawie 700zł
Ja bym już na twoim miejscu poczekał do black friday
kupiłem inny model ale taka sama seria obraz serio dobry.
Zapewne dlatego większość woli pięcioletnie Audi czy BMW od nowej Dacii ale co ja tam wiem…
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.