2 albo 3, chociaż obydwa będą dobre, jeśli już dla dziecka to wystarczy kupić dowolny LCD i go dobrze ustawić - ergonomiczna pozycja i dobrze dobrane wartości podświetlenia matrycy i będzie ok.
@Marian bredzisz jak po wódce, wytrzeźwiej. Jakie HDMI? Wiesz w ogóle co to zacz? DVI to HDMI bez dźwięku… Skoro monitory nie posiadają głośników to po grzyba HDMI?
@Marian tak część monitorów ma wejście HDMI bo producent na jednej bazie robi kilka modeli więc nie ma sensu w każdym kolejno zmieniać złącz. Z twojego posta wynika że brak HDMI dyskwalifikuje taki monitor (bo to że gdy nie posiada żadnego cyfrowego to oczywiste że pełna zgoda) co nie jest prawdą bo wystarczy że posiada DV-i który spokojnie obsługuje rozdzielczości FullHD a nawet 2,048 × 1,536 (przy złączu DVi dual link). Sumując, wypada być dokładniejszym.
Ja wybrałbym coś z Philipsa…mam ich monitor i jestem bardzo zadowolony z niego, no i złącze HDMI bo do niego potrzebny jest tylko jeden kabelek. Pozdrawiam
Osobiście mam wspomnianego Benq 21,5" i polecam,posiada kilka trybów wyświetlania kolorów,można regulować wiele opcji , ma podświetlenie typu LED, wykorzystuje go przede wszystkim w grach,filmach, obróbka grafiki amatorsko. Myślę,że spełni Twoje oczekiwania,poczytaj sobie o nim. Mam również alternatywę jeśli jesteś zainteresowany.
Benq kupuj, Samsung to prędzej jakiś odpad pewnie z wadą, gwar 12mc, szkoda pieniędzy, Aoc ma podświetlenie katodami, a za dychę więcej masz Benq też na gwar 3 letniej i ma podświetlenie LED.
Jeśli ktoś ma dobre oko to zobaczy różnice ale wyluzuj i nie popadaj w paranoje. Ostatni się nada. Ode mnie polecam BenQ GL2250, w miarę nowa konstrukcja, reszta miała premierę jakiś czas temu. Pamiętaj, że 12 letnie dziecko nie zobaczy różnicy pomiędzy żadnym z wymienionych w temacie monitorów.