Jaki najwiekszy procesor do mojej płyty?

Witam !!

Mam pytanie : Czy moja plyta obsluguje procesory Pentium III, a jesli tak to do jakiej predkosci ?? O plycie wiem tyle co wyczytalem z Everesta: nazwa plyty glownej: TOSHIBA EQUIUM7100D; typ magistrali IntelGTL+; czestotliwosc taktowania 100MHz; mostek polnocny: Intel 82443BX/ZX; mostek poludniowy: Intel 82371EB PIIX4E.

Teraz chodzi na niej pentium II 350MHz. Jak ktos sie na tym zna to prosze o pomoc.

A nie mozesz wejść na strone,producenta płyty i tam poszukać?

Słuchaj Damian! Nie wszyscy mają stały net lub nie mają czasu na poszukiwania! Wiem że najłatwiej odpowiedziec poszukaj sobie na google czy na stronie porducenta. Mógłbyś chociaż troche sie wysilić i podać link do tej strony, ale tak naprawdę to powinna się tu znaleźć konkretna odpowiedź!

Co do twojej odpowiedzi na tronie producenta:

http://eu.computers.toshiba-europe.com

nie ma informacji dotyczących tej płyty! Są tylko modele 8xxx!

Sukałem też opisu tej płyty na innych stronach, lecz go nie znalazłem!

Myśle że musisz sprawdzic instrukcje od płyty główej [teraz do rafiqs’a]tam powinno być wszystko napisane!

Pozdro 8)

Znalazłam coś takiego na stronie Toshiby! Z opisu wynika, że ta płyta optymalnie bawi się m.in. właśnie z Pentium III! :slight_smile:

http://www.toshiba-europe.com/computers … index.shtm

dzieki za odpowiedz. Ja tez szukalem w necie inforamacji na temat tej plyty, ale nic sie nie dowiedzialem. Nie mam do niej instrukcji… Kupilem go na allegro i nie dostalem zadnej instrukcji. Nawet sie o nie nie pytalem, bo nie sadzilem, ze mi sie kiedys przyda… A teraz szukam, bo jakby sie dalo to wstawilbym moze jakis szybszy procesor i wlasnie nie wiem jaki moge najwiekszy. Jakby ktos przypadkiem wiedzial gdzie moge takie info dostac to bylbym wdzieczny. :slight_smile:

dzieki !!

No właśnie miałam Ci to wkleić!

Wszystko by na to wskazywało, że to są maksymalne parametry procesora! :roll:

Ale niech to ktoś oczywiście ewentualnie potwierdzi! :expressionless:

to jakby jeszcze ktos tam wszedl i potwierdzil czy to sa max mozliwosci tej plyty to bede wdzieczny. Dzieki Wam za informacje :slight_smile:

Witam,

specjalnie ściągnąłem sobie broszurkę z tej strony i tam jest napisane, że dla 7100S Series i 7100D Series możliwe procki mieszczą się w zakresie od P3 450MHz do P3 650MHz, natomiast w drugiej, że od 500MHz do 600MHz, przy czym odpowiada ona wyglądem stronie, do której link podałeś :wink: I badź tu człowieku mądry.

tez to sciagnalem i juz tez nie wiem czy 600 czy 650… Ale 600 bedzie chyba bezpieczniej bo miesci sie i w jednej i w drugiej broszurce :wink: