Mam pytanie : Czy moja plyta obsluguje procesory Pentium III, a jesli tak to do jakiej predkosci ?? O plycie wiem tyle co wyczytalem z Everesta: nazwa plyty glownej: TOSHIBA EQUIUM7100D; typ magistrali IntelGTL+; czestotliwosc taktowania 100MHz; mostek polnocny: Intel 82443BX/ZX; mostek poludniowy: Intel 82371EB PIIX4E.
Teraz chodzi na niej pentium II 350MHz. Jak ktos sie na tym zna to prosze o pomoc.
Słuchaj Damian! Nie wszyscy mają stały net lub nie mają czasu na poszukiwania! Wiem że najłatwiej odpowiedziec poszukaj sobie na google czy na stronie porducenta. Mógłbyś chociaż troche sie wysilić i podać link do tej strony, ale tak naprawdę to powinna się tu znaleźć konkretna odpowiedź!
dzieki za odpowiedz. Ja tez szukalem w necie inforamacji na temat tej plyty, ale nic sie nie dowiedzialem. Nie mam do niej instrukcji… Kupilem go na allegro i nie dostalem zadnej instrukcji. Nawet sie o nie nie pytalem, bo nie sadzilem, ze mi sie kiedys przyda… A teraz szukam, bo jakby sie dalo to wstawilbym moze jakis szybszy procesor i wlasnie nie wiem jaki moge najwiekszy. Jakby ktos przypadkiem wiedzial gdzie moge takie info dostac to bylbym wdzieczny.
specjalnie ściągnąłem sobie broszurkę z tej strony i tam jest napisane, że dla 7100S Series i 7100D Series możliwe procki mieszczą się w zakresie od P3 450MHz do P3 650MHz, natomiast w drugiej, że od 500MHz do 600MHz, przy czym odpowiada ona wyglądem stronie, do której link podałeś I badź tu człowieku mądry.