Jaki płatny kurs PHP(śląsk)?


(userrpl) #1

Cześć. Od pewnego czasu zajmuje się a właściwie uczę programowania, na dzień dzisiejszy znam HTML4, XHTML, CSS2, początki MYSQL,SQL oraz PHP na poziomie stworzenia prostych aplikacji łącznie z wykorzystaniem obiektywności.

Czy może mi ktoś polecić jakiś płatny kurs na śląsku?. Zależy mi na bardzo dobrym zaznajomieniem z PHP, ponieważ w przyszłości chciałbym pracować jako programista.

Do tego jaki program szkolenia wybrać intensywny tygodniowy, czy weekendowy?


(Drobok) #2

html != css != język_programowania :stuck_out_tongue:

IMO nie ma sensu płacić za coś co jest w necie (pełna dokumentacja + kursy do frameworków + wzorce projektowe)


(userrpl) #3

Wiem, że są i to bardzo dobrze wytłumaczone itd..Jednak pracodawca bierz pod uwagę ukończenie kursu, zawsze, to jakiś dodatek do CV :slight_smile: .


(Grzelix) #4

Ok, zgadzam się.

Ale przy dzisiejszym rynku pracy dla programistów, wykazanie się jakimkolwiek większym projektem (np moduł do jakiegoś frameworka, albo samodzielna implementacja podstawowego forum) powinna wystarczyć do zaczepienia się na płatne praktyki, a potem z wpisem w cv że ma się doświadczenie w firmie, to już "z górki".

Aha zakładając że posiadasz jeszcze nieco wiedzy teoretycznej np co robi overflow, co oznacza przedrostek o-, (tak strzelam teraz). Czyli krótko wiedza i praktyczne zastosowanie, nie koniecznie drogie kursy.

@dropbok

css != język_programowania

ostatnio sprawdzałem to stwierdzenie i wygląda na to że jednak css jest językiem programowania, źródła wikipedia - polska i angielska


(Pablo_Wawa) #5

Czasami warto pójść na płatny kurs (np. dla zaawansowanych), bo można się w krótkim czasie dowiedzieć ciekawych i przydatnych rzeczy. Sugeruję, żeby sobie przed takim kursem zrobić listę pytań/tematów, które chciałbyś mieć wyjaśnione i jeśli na kursie nie będzie to omówione, możesz zapytać o to prowadzącego.

A za kursy dla początkujących lub kursy ogólne nie płaciłbym (w sensie nie szedłbym na nie) - to samo raczej można znaleźć w internecie.


(userrpl) #6

Jednak się zdecydowałem na kurs programowania PHP, chcę mieć wszystko wykute na blachę :wink:.

Zastanawiam się, czy jako niedoświadczony programista pierwsze forum powinienem napisać sam od podstaw, czy użyć frameworka?


(Drobok) #7

Ja na twoim miejscu pisałbym ręcznie od 0 w czystym php bez kopiowania gotowców. Sam ogarnąłem frameworka zamiast js'a i teraz z js mam spore problemy (a framework nie zrobi wszystkiego / nie zawsze działa jak się chce).


(userrpl) #8

trochę palce bolą od tego pisania #-o.


(Pablo_Wawa) #9

Oczy od patrzenia i dupa od siedzenia. :stuck_out_tongue: