Witam. Jaki polecacie darmowy program do obróbki filmów na Windows 11 ? Moje wymagania to ,żeby program był po polsku oraz był prosty w obsłudze . Ma służyć do obróbki filmów z urlopu. Nie musi być to profesjonalny program. Chodzi mi o to ,żebym mógł tym programem przycinać filmy , dodawać przejścia między klipami , dodawać muzykę do filmu , dodawać tytuł filmu,czy napisy.
Kiedyś w Windowsie był Windows Movie Maker, ale po Win7 został wyparty z systemu. Na tę chwilę po polsku i od ręki masz dwie alternatywy:
- Zdjęcia - wbudowany program do przeglądania i edycji zdjęć, a także filmów - masz możliwość przycinania kadrów, zmiany muzyki, napisów itp
- Program Clipchamp - edytor wideo - nowe dziecko M$ - dużo opcji i możliwości
Nie ma programów prostych w obsłudze Więc jak już, to warto się nauczyć składać sceny w DaVinci Resolve
DaVinci jest dla Pro
Ogarnij sobie Clipchamp od Microsoft
Shotcut będzie odpowiedni. Jest po polsku i prosto się go obsługuje.
https://www.shotcut.org
Ewentualnie KDEnlive: Download - Kdenlive
Ale tutaj już jest trochę więcej opcji i wymaga zaznajomienia się z trybami pracy.
Czytam, że to jest edytor online, w którym za free (czyli za konto MS) są tylko podstawowe funkcje:
Na Windows 11 masz wbudowaną appkę „Movie maker”
To jest na Insiderze. build25163
Czy clipchamp jest darmowy ? Mam go wgranego w system . Jeśli jest darmowy , to go wyprubóje.
Ale kolega wyżej nie potrzebuje skomplikowanych rzeczy
darmowy
Masz za free Avida. Ograniczony do kilku ścieżek, ale w zupełności wystarczy do amatorskich celów.
A jakby nie było soft który jest standardem światowym.
Jak już było wyżej napisane, „Shotcut” świetny i prosty program wieloplatformowy, może być także „OpenShot Video Editor” jeszcze prostszy i też wieloplatformowy. Polecam.
Już zabiera on kiece i aktywuje betę na domowym PC.
Dla kogoś kto nie ma żadnego doświadczenia jest tak samo prosty jak Davinci
Ale nie spełnia warunku pierwszego posta
Którego?
Ma być po polsku.
DaVinci nie jest przetlumaczony
No więc tak tą odpowiedź polub reszta na pw.