Jaki port w Utorrent?

Witam zapewne jak większość z was korzystam z sieci torrent moim klientem jest uTorrent. neta mam 1mb z kablówki. ale mam problem z uTorrentem prawie cały czas na dole programu mam czerwone kółeczko mówiące mi że “Brak połączenia…” kwestia portu, ale skąd mam wiedzieć jaki portmam wpisać żeby było dobrze? dodam że sciągam pliki ale ze smieszną szybkoscią jakieś 25kb/s

Spróbuj portu np. 60500

P.S

Ja nie używam programów p2p :wink:

Zajrzyj do Opcje -> Połączenie i będzie to przy Port dla połączeń przychodzących:

Jak masz wewnetrzny adres ip to żaden port ci nie pomoże. Zeby było wszystko ok musisz miec zewnetrzny adres ip

master_zonk6 na porcie 60500 transfer wzrósł do jakieś 40kb/s czyli już coś mimo że dalej czerwone kółeczko mnie drażni i się wyświtla.

Dodane 18.05.2009 (Pn) 21:38

zbyszko pytałem w kablówce nawet chciałem wziąć zewnetrzny- kosztuje tylko 10 zeta miesięcznie, ale gość w biurze mówi że sam ma zewnetrzny i nie pomaga mu w cale jeżeli chodzi o p2p

To popróbuj na innych portach 60000+

Nie zapali ci się zielone kóleczko w utorrent jeżeli masz wewnetrzne ip. Sam to przerabiałem. Wez na próbe zewnetrzne ip i zobacz sam.

To naprawdę orientuje się w temacie. Mając wewnętrzne IP nie chodzą w ogóle Ci programy P2P, utorrent jeszcze tak sobie ale to nie są jego możliwości. Nikt praktycznie z zewnątrz nie ma do Ciebie dostępu przez co jak tak słaby transfer. Przerabiałem ten wątek, więc wiem:P

Odnośnie p2p po zmianie IP, wybieraj pliki, które mają najwięcej użytkowników i będziesz miał prędkość odpowiadającą łączu.