Jaki program do poprawiania błędów?

Witam, jeśli zły dział to przepraszam, nowy jestem i nie orientuje się zabardzo.

No to tak szukam programy takiego korektora, który poprawi mi wszelkie błędy ortograficzne, interpunkcyjne, językowe itd. chodzi mi, że jak wkleje jakiś tekst ,aby mi bezbłędnie poprawił, czy istnieje najlepszy program do tego? :wink:

Podkreślanie błędów pisowni ma Firefox. Do np Internet Explorera, wystarczy Speckie. Spolszczenie dodaje się do folderu speckie. Po zainstalowaniu klika się w narzędziach ie w ustawienia speckie, wybiera słownik polski. Żaden program nie pomyśli za ciebie, czy chcesz napisać słowo łaskę, czy słowo laskę, brud, czy bród itd. W Wordzie można zastępować niepoprawne wyrazy poprawnymi. Podczas pisania, Word automatycznie poprawia taki wyraz, nawet pokaże, gdzie brakuje przecinka.

Czyli wystarczy wkleić tekst do Worda i poprawi? A firefox gdzie dokładnie ma tą funkcję podkreslania bledów?

W Firefoksie klikasz narzędzia, opcje, zaawansowanie i zaznaczasz poprawianie pisowni. Dajesz OK i masz. Word też zaznaczy.

Instalowałem dodatek do firefoxa do poprawnej pisowni i nie działa, tak samo z wordpadem wogóle nie zaznacza ;/

Firefox ma w sobie sprawdzanie pisowni i nie trzeba do niego jakichkolwiek dodatków. WordPad, to też nie jest Office Word, więc podkreślania też nie znajdziesz. Ten Speckie, to tylko do Internet Explorer. Jaki masz Firefox? Nie ma w opcjach zaawansowanych, ogólne, prawie na samym dole napisu “Sprawdzaj pisownię podczas wprowadzania tekstu” i taki kwadracik do zaznaczenia?