Witam chciałbym zaszyfrować pendrive i nie jestem pewien czym to zrobić wiem, że VC/TC są dobre do całych dysków czy też plików ale jak penami czy nie będzie trzeba mieć przy sobie programy żeby je otworzyć?? ja bym chciał aby nie trzeba było mieć głównego progsa ze sobą. Używam W10 Ins Prev 64-bit.
Wszystko zależy gdzie później podłączasz ten pendrive - ale w większości sytuacji będziesz musiał mieć program do dostania się do danych (jak wspomniałeś: VC/TC, czy inny Bitlocker).
Możesz też np nie szyfrować całego pena, ale wrzucić tam kontener z VC/TC oraz VC/TC w wersji portable (bezpośrednio odpalane z pena bez potrzeby instalacji).
To może źle się zabieram do tego chcę na ogół uniemożliwić formatowanie tego pena i zablokowanie go hasłem. A problem jest w tym, że panek to podróba hp i ma 1TB na dane ale niestety tylko obsługuje FAT16 i FAT32 więc nie jestem porzekonany do kontenerów większych niż 4GB
ja akurat wiem, że to podróby bo raczej taki penek za mniej niż 10$ normalnie nie chodzi XD
PS. coś jest nie tak ze skórką strony dostaję
[[Template core/front/global/customFieldsDisplay is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
A czy ew.możliwość sfałszowanej pojemności moze mieć wpływ na to, że nie wchodzi nic poza FAT na niego??? przy NTFS, HFS+,Ext4 i paru innych wszystko co próbowałem wywala mi błąd Jak coś to dam znać czy wgra się to ~30GB danych.
Dzięki coś jest chyba nie tak skoro h2testw może sprawdzić go ale FakeFlashTest w ogóle go nie znajduje na liście urządzeń wyszukuje mój hdd z systemem(???) Raczej są małe szanse, że go ukończę bo ponad 80h ma to zająć w samym teście zapisu nie wiem jak weryfikacja ale raczej tyle co dziś może do północy potrzymam i zobaczę.