pytanie tak jak w temacie; jaki program polecacie do tworzenia menu we flashu, żeby nastepnie wrzucić je na stronke?
program oczywiście ma być darmowy 
pozdrawiam
pytanie tak jak w temacie; jaki program polecacie do tworzenia menu we flashu, żeby nastepnie wrzucić je na stronke?
program oczywiście ma być darmowy 
pozdrawiam
darmowego raczej nie ma ale jest tani sothink quicer niedawno był w komputer swiat za 11 zł

a co powiecie na tworzenie banerów i przycisków w menu za pomocą programu Corel Draw 12?
tylko w jakim formacie to potem zapisać, aby można było wrzucić na stronkę?
a aktywne przyciski ci nie wystarczą skoro we flashu chcesz robić aż takich efektów ci potrzeba ??
to jest moja pierwsza stronka w języku html i chcę żeby ona “jakoś” wyglądała.
ściągnąłem program 123 Flash Menu, jednak po wstawieniu gotowego menu do pliku index.html i po otwarciu w przeglądarce coś jest nie tak, gdyż zamiast ładnego menu u góry strony, wyświetla mi się gdzieś z boku, i na dodatek jest małe i jeszcze ma z tyłu białe tło
nie “ogarniam” trochę tego programu ;(
Musisz ustawić długość i szerokość obiektu, są to polecenia width i height.
[/code]
Co do pozycji to chyba wiem co jest grane, ale nie chce pisać bzdur, bo tez jestem początkujący w HTMlu.
ale na pewno wiesz więcej ode mnie, bo tak średnio czaję to co napisałeś
Ale nie potrafisz zmodyfikować tego kodu??
W “ścieżka do pliku .swf” podajsz lokalizacje pliku flash.
W widht i height podajesz wysokość i szerokość w pixelach (px)
i to tyle.
chyba coś nie dziala ;/
Wrzuć te wszystkie pliki strony wraz z tym flashem. Zobaczymy co jest nie tak.
pomyślałem nad tym i w sumie to wystarczą mi tam tylko same aktywne przyciski, np podświetlane
Co do pozycji to poprostu trzeba znależć odpowiednie miejsce w kodzie strony u mnie przynajmniej działa
Jest płatna, ale z demem na 30 uruchomień, starcza :P: 123 FlashMenu.
Jeżeli chcesz przyciski tylko z podświetlenie to ściągnij Gimp’a (darmowy), zrób dwa obrazki - jeden z normalnym tłem jeden z podświetlonym - http://kurshtml.boo.pl/css
Kod do np. loga Flash itd

W miejsce X?X zmieniasz na swoja nazwę np.logo itd…
Szerokość : np, width=“840”
Wysokość: np, height=“195”
Kod jest sprawdzony na 100% działa u mnie w portalu i też jako logo 
Kod da dajesz do pliku jako logo overall_header