Jaki program serwer DLNA Polecacie?

Hej,

Mam TV sony ex40 i od jakiegoś czasu bawię się w DLNA. tv jest podłączony do rutera kablem… ruter działa w standardzie g ze względu na to, że w domu mam jeszcze 2 komputer który ma tylko g więc trzeba się dostosować. Mam duży problem z wyborem jakiegoś serwera… Teraz mam PS3 Media server ale jest jakiś konfliktowy… Tv nie czyta na nim wszystkich plików… mam mkv film i nie chce w ogóle pójść ale Avatar.mkv idzie dobrze i nie ma problemu. I to jest denerwujące że nie wiadomo jaki nowo ściągnięty film pójdzie czy nie… Dziś zaczęło mi się szarpanie dźwięku i obrazu na tv i nie wiem dlaczego… prędkość między tv a kompem jest ok 25-30mb więc powinno wszystko ładnie chodzić…kiedyś Jak komp jest w innym pokoju to prędkość była z 15mb i nie było problemów z filmami nic się nie cieło…

PS3ms coś mi nie służy i nie wiem na jaki inny program się przerzucić który działają poprawnie i wyświetla wszystkie filmy jakie są na dysku na ekranie telewizora.

Miałem już klika wild media server- Tv za chiny znależć serwera… po prostu się nie pojawia w spisie.

Mezzo- serwer się pojawiał ale chyba nie działało…

Nie wiem jakie jeszcze są… Miałem jeszcze soft od samsunga to też nie chciało wogóle ruszyć…

Jaki program polecacie i w jakiej wersji? Tak aby wszystkie filmy chodziły bez problemu? Zaznaczam, że nie mam BlueRay 1:1 ważący 50gb tylko mp4, flv, avi, mkv

Lookałeś Tversity ?

http://tversity.com/

Kumpel się tym jara i używa na swojej PS3ce, ja na swoją akurat nic nie streamuje - jednakże kiedyś to sprawdzałem i nie było z tym problemów.

tversity też u siebie maiłem i z tego co pamiętam też ■■■■ była… jak by było inaczej to bym nie odindywidualizowywał…

Posprawdzam różne wersje PS3ms może jakieś bety albo starrsze obczaje.