Jaki router 5G/LTE - domowy użytek

Witam.
Zamierzam zmienić router i jednocześnie przesiąść się na 5g.Nigdy nie korzystałem z 5G.Aktualnie od trzech lat posiadam Huawei B818, korzystałem z 4g/lte i chyba zbliża się czas żeby kupić coś nowszego. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaki zasięg będzie na 5g. B818 miałem podłączony kablem do komputera stacjonarnego, najlepszą prędkość miał w nocy, w dzień osiągał ok 20MB/s. Mieszkam w centrum miasta na pierwszym piętrze, duży ruch, dużo bloków. BTS oddalony jest z jakieś 300m. Jeśli będę kupował nowy to też taki żeby podłączyć kablem. Budżet 1000-1500zł.

czy coś z tych modeli będzie ok.

• Acer Predator Connect X7 5G CPE
  • TP Link Archer NX600
  • ZTE MC888 PRO
  • Xiaomi 5G CPE PRO(tego modelu to chyba nie ma w żadnym sklepie)

na stronach sklepowych opinie są różne jedni chwalą inni mówią że niektóre modele są przereklamowane, jedni chwalą że jest lepiej inni mówią że jest tak samo.

Czy nie pomyliłeś się z tymi tymi jednostkami, bo 20 MB/s to jest przyzwoita prędkość pobierania, przelicznik Mb/s a MB/s :

Druga rzecz, czy wycisnąłeś z tego routera B818 maximum ile daje fabryka? Sprawdzenie pojedynczych pasm LTE lub też, jeśli ten router umożliwia agregację pasm, ustawienia agregacji najbardziej wydajnych połączeń pasm LTE.

Google to nawet przeliczy:

https://www.google.com/search?q=20+MB%2Fs+to+Mbps

obraz

Jak mamy dyskalkulię.

Chyba, że ładujemy je w cegłofonie z Operą Mini.

Ja bym na początek potestował innych operatorów na B818. Chyba, że celujesz w 5G.