Jaki serial polecacie?

Polecam M jak miłość, Skazany na śmierć oraz Na krawędzi:)

To sprawdźcie sobie Wilfred z Elijah Wood w roli głównej i innymi znanymi aktorami (np z Lost). Tytułowy Wilfred widziany jest przez otoczenie jako pies. Jedynie Ryan (Elijah Wood) widzi w nim człowieka przebranego za psa. Wilfred jest otwarty i szczery do bólu. Zapowiada się ciekawie. Premiera 22 września na ESKA.TV. Można o nim też poczytać na http://www.eska.tv/program/wilfred/61

Jak poznałem Waszą matkę, super serial, aktualnie jestem w trakcie oglądania ostatniej dziewiątej serji.

Ja to chciałbym obejrzeć Miodowe Lata:) fajna komedia. A typowych tasiemców nie mam czasu oglądać :slight_smile:

Ja ostatnio oglądam ponownie Miasteczko Twean Peaks :wink: Rewelacja

House of cards, Suits, Heroes

a0a4aa46ca74c806162277e6b5deb55a.jpg

Stan kryzysowy / Crisis

Gatunek: Dramat, Thriller, Akcja, Serial TV

Produkcja: USA

Zapowiada się świetnie, po obejrzeniu pierwszego odcinka dla mnie rewelacja…z autobusu zostaje porwana grupa…powtórka kanał FOX, niedziela 06 kwietnia, godzina 22:00

To mój ulubiony serial komediowy :slight_smile:

Co myślicie o finale HIMYM?

Ja skończyłem właśnie True Detective

warty obejrzenia jest też Sherlock Holmes

df533defafc6a87e7e1e7e8f453892f7.jpg

Gra o tron / Game of Thrones

Gatunek: Fantasy, Przygodowy, Serial TV

Przy tej propozycji w zasadzie nie trzeba nic pisać, klasa sama w sobie…najbardziej wyczekiwana premiera serialowa roku wreszcie

nadeszła…

Masz na myśli serial “Sherlock” czy “Elementary”? Bo emitowane są teraz dwa seriale o Sherlocku, ale tylko ten pierwszy jest warty polecenia.

Ja od siebie dodam też “The Fall” - drugi sezon już niedługo.

Chodzi o to

http://www.filmweb.pl/serial/Sherlock-2010-528992

ponadto, własnie oglądam drugi sezon tego

http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378

POLECAM!

The Big Bang Theory.  Oglądnij 3-4 pierwsze odcinki, koniecznie lektor, jak polubisz ten typ humoru - będziesz uzależniony od tego serialu, a “Szeldon” powinien dostać Oscara za swoją rolę. Niestety jak Di Caprio pewnie się nie doczeka…

Ostatnio z racji końca sezonu The Walking Dead rzuciłem się na From Dusk Till Dawn The Series - na podstawie czego chyba nie muszę mówić. Wg mnie całkiem niezły. Trzy odcinki jak na razie są.

House of Cards

Vikings… serial o początkach państwa Wikingów na wyspach brytyjskich, wtedy podzielonych na liczne królestwa 

UWAGA! wymaga dość ciemnego pomieszczenia, ponieważ jest utrzymany niemalże w konwecji czarno-białej, druga seria nabiera kolorów i to nie tylko na ekranie…

walking dead

2b502ab3ad00d7e72906a7e7b6b487ea.jpg

Pozostawieni / The Leftovers

Gatunek: Dramat, Fantasy, Serial TV

Wszystko co wychodzi spod “ręki” HBO musi być dobre…

Jeszcze za wcześnie na jednoznaczną ocenę, ale zapowiada się intrygująco.

Kim są dziwni pacjenci w białych kitlach, jaką rolę odgrywają rzekomo bezpańskie psy, pytań mnóstwo…

Pierwszy odcinek odkodowany można obejrzeć w HBO GO…

A ja od siebie polecam Black Books :slight_smile:

• Jeśli ktoś chce się pośmiać i nie lubię ciężkich fabuł to zdecydowanie polecam 2 broke girls… Nazwa nie pociąga i może jest trochę babski ale teksty to rekompensują. Serial ma fajny klimat lat 90 i jest dość życiowy. Są ładne wyraziste aktorki xD Są też polskie akcenty (ale trzeba je brać z przymrużeniem oka).  Jako nie liczny z seriali zagranicznych jest dobrze napisany scenariusz i nie ma tutaj niedomówień i jakiś znaków za pytania… Dużo seriali jest tak napisanych że są irytującą  i poruszane kwestie nie są rozwiązywane i się o nich zapomina.

• Breaking Bad obowiązkowo :wink:

• Jeszcze jedna pozycja… Lekki, śmieszny trochę nerdowski serial z polskim akcentem - Chuck nieco stary ale jeden z najlepszych jaki oglądałem i się na nim głośno śmiałem :wink: Yvonne Strahovski (Polka) idealnie pasuje do roli.