Witam
W tym budżecie raczej omijaj androida. Ten system potrafi się wieszać na telefonach ze średniej półki (wiem, bo mam) s co dopiero w tych budżetowych. Jak @Odyniec napisał, lepiej kup Lumie
Dzięki za odpowiedź, ta Lumia byłaby ok., tylko że nie ma LTE, a może coś chińskiego z aliexpress ?
Do 400 zł ciężko o nowy i porządny telefon z LTE. Na pewno nie kupuj żadnego brandowanego badziewia typu MyPhone.
Pytanie tylko czy te LTE jest tak bardzo potrzebne, oczywiście jeśli jest konkretny powód szybkiego transferu dużych plików - to jak najbardziej. W moim przypadku mam w abonamencie LTE, ale korzystam tylko z WCDMA osiągając w speedteście ok 6-8Mb/s. W zupełności wystarcza do komfortowego przeglądania jakichkolwiek treści, łącznie z YT.
Po ci właściwie LTE.
Jestem w centrum handlowym, wyciągam Lumię 640 LTE, chcę zrobić przelew z konta oszczędnościowego na rachunek, łączę się z netem w 4G… i ZONK brak zasięgu. Kurde centrum dużego miasta i brak zasięgu? Przełączam w opcjach z 4G na 3G i net pojawił się bez problemu. I piszę o sytuacji sprzed niecałego miesiąca.
Nie daj się nabrać na ten cały LTE. Gdybym wiedział, że ten LTE tak “nie działa” to brałbym Lumię 640 dual sim.
Jeśli nie masz dobrego pokrycia LTE (lub całkowity brak), to nic dziwnego, że się z tą siecią nie łączy.
Ja się teraz bawię LTE z Play i jest naprawdę nieźle. Poza godzinami szczytu zasuwa 50-70 Mb/s. W szczycie między 5 a 20 Mb/s.