Jaki smartphone do 500zł z dobrą baterią?

Witam.

Jestem posiadaczem Samsunga Wave. Dla mnie jest do telefon prawie idealny. Jedyny mankament to Bada. Czy w cenie do 500zł (+/- 50zł) dostanę jakiś nowy telefon, który funkcjonalnością będzie podobny do Wave’a, ale będzie na andoridzie? W gry nie gram, tylko czasem chciałbym szybko znaleźć coś w internecie, a bada raczej nie jest dobrym systemem do tego celu.

Szczególnie zależy mi więc na:

-dobrej baterii

-lampie błyskowej w aparacie

-najlepiej Amoled

-android

Rynek telefonów jest tak ogromny, że idzie się pogubić w tych wszystkich modelach. Będzie wdzięczny za jakieś sugestie. Z Waszą pomocą na pewno uda mi się coś wybrać.

W tej cenie rozważyłbym HTC HD2. W oryginale działa na WM 6.5, ale bez problemu wgrasz na niego Androida czy WP7.5. Taka moja sugestia :); Ewentualnie HTC Desire HD- do wyrwania w podobnej cenie.

Bardzo fajna propozycja, ale niestety za słaba bateria dla mnie. Potrzebuję czegoś, co nie rozładuje się po 1 dniu.

Smartfony - niestety - mają to do siebie, że niezmiernie rzadko wymagają ładowania rzadziej niż raz na dobę. W każdym razie w tej cenie. Gdyby nie Twoje - dość skromne - ramy finansowe, zaproponowałbym Lumię 920 :slight_smile:

Po co mi Lumnia, skoro mam Wave’a? Kilka dni bez ładowania i parametry w pełni wystarczające, gdyby nie bada. A co powiecie na Xperia Sola? Miał ktoś styczność z tym telefonem?

A co ma piernik do wiatraka? ;>

Chodziło mi o to, że szukam czegoś na androidzie, bo tego brakuje mi w moim Samsungu. Reszta może być taka sama jak w obecnym. Lumnia nie jest na Androidzie a jej parametry techniczne owszem, są ciekawe, ale i tak bym ich nie wykorzystał.

Ja od siebie dodam jeszcze LG L5 - http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/4490030