Jaki Sony Ericsson?

Chciałbym sobie kupić telefon komórkowy marki Sony Ericsson.Który model jest godny uwagi i w rozsądnej cenie?

SE w595

godny uwagi? nie istnieje przecież taki…

napisz do czego będzie wykorzystywany telefon…

no i czy lubisz siedzieć przed kompem z telefonem i wgrywać do niego rzeczy powiększające ilość funkcji… jeśli tak to SE nie jest dla ciebie, tylko coś z symbianem bądź windows mobile

do zwykłego użytku.Który z tych nowszych modeli SE byłby najlepszy?

c901

yari

c502

w995

w715

xperia

Ja mam C702 i se chwale

mając C702 na pewno bym se go nie chwalił… a tym bardziej jeszcze polecał :stuck_out_tongue:

A niby dlaczego odpowiednio skonfigurowany z darmową nawigacją mogę więcej

wiesz… klopas rujnuje wszystkie tematy związane z sony ericssonem. Uważam, że telefony SE są lepsze od nokii i innych firm

a ile ty nokii miałeś i ile z innych firm telefonów że tak się wypowiadasz? zarzuć konkretnymi modelami…

no i jak coś bez OS może być fajne?

i nie możesz dograć innego lepszego programu… garmin, automapa są zdecydowanie lepsze niż to coś wbudowane do SE

co w nim do konfiguracji? nawet wgrywanie patchy, lighteffectów, sterowników itd. zajmuje pół dnia, potem to już nuda… co mi po takim nudnym telefonie? a fony z systemami się nie nudzą bo wgranie wszystkich programów jakie istnieją zajęło by ci parę lat (nie liczę ściągania), no i mogę sobię rozbudować funkcje telefonu jak chce z odowiednimi programami…

dlatego SE są do bani, tak jak szajsungi, LG i inne bez systemowce z marną javą, która na nic się nie przydaje (oprócz żałosnych, liniowych gierek poniżej 1mb, które mają dźwięk polifoniczny i żadnych dodatkowych efektów dźwiękowych)

Klopas ty się dobrze czujesz? Skoro nie pasują Ci telefony SE, nie używasz to nie polecaj, i nie śmieć swoimi wypocinami tego wątku, proste?

Może koleś nie potrzebuje “fona” z systemem, i ma na tyle ciekawe życie, że może sobie pozwolić na ryzyko posiadania “nudnego” telefonu SE bez systemu.

Proszę o usunięcie offtopów (włącznie z moim postem).

jaki offtopic? temat o SE, więc piszę o SE

chyba mi nie zabronisz…

a może jest zaślepiony marką SE i nie wie że jest takie coś jak smartphone?

używałem k300i, pisałem że SE są kijowe no i dużo pisali że nie miałem lepszych… miałem potem c902 i co? badziewie jakich mało :stuck_out_tongue: a na dodatek zepsuł się przy pisaniu SMS (paski na ekranie a potem się nie odpalał) nie dość że delikatne to jeszcze kijowa jakość wykonania i badziewne nawet od środka :stuck_out_tongue:

C902 to duży niewypał SE…Jeden z najbardziej awaryjnych telefonów. Ceny spadły prawie do poziomu K800…A dzieli ich spora różnica czasu… Ze swojej strony bez systemu poleciłbym C905.

KLOPAS! !!

wow, normalnie jestem pełen podziwu, normalnie zaimponowałeś mi…

a tym to już całkowicie :roll:

aż 2 lata mieć jeden telefon? i jeszcze taki niewypał…

akurat nie piszę że nokia jest super (z nokii jakie miałem to tylko do E65 i N91 się przyłożyli, 3650, n-gage, n90, 9300 no to nie mają zbyt dobrego wykonania, a 9300 nie wiem z jakiego plastiku jest ale popękała całkowicie po 1 upadku :confused: 0,5m na kafelki na płasko)

HTC niektóre są dobrze wykonane (absolutnie nie Blue Angel i nie Wizard, to jest klapa całkowita jeśli chodzi o wykonanie :wink: ) no i HTC mają WM w większości… i są zdecydowanie bardziej opłacalniejsze niż SE

Nie każdy potrzebuje telefonu z systemem który goli, pie…, usuwa ciąże i krawaty wiąże :wink: Niektórym telefon wystarczy poprostu do wykonania połączenia…

bez, kitu co wy macie do telefonu bez OS??

Ja miałem nokię, i nie byłem z niej zadowolony! Miała fajne strony jak możliwość wgrania słownika z lektorem, który nie zawsze działał, oraz garmin, choć z 2 strony jak można się podniecać nawigacją satelitarną skoro na wyświetlaczy 2-2,5 cali trudno coś odczytać jeszcze na polskich drogach! Prawdziwa nawigacja zaczyna się od 4.5 cali gdzie widać gdzie masz skręcić!

Ale tak to os nie jest mi potrzebny, telefon mi się wieszał, i 2 dni trzymał. Cale szczęście, że swojego se nie sprzedałem :wink:

======

W sumie, to nie ma za dużej różnicy jaki SE wybierzesz, bierz taki jaki ci się podoba xD, wszystkie mają takiego samego softa.

Mi się podoba z SE c902, cienki, wygodne klawisze, i dobry aparat (szkoda, że bez flash).

Także fajny jest iPhone 3gs bo starszym nie ma co się interesować, tylko cena to trochę przeginka jest…

c902 i wygodne klawisze? nie powiedziałbym… i gdzie on ma ten dobry aparat? i ma flasha…

ale on ma OS więc to zło i w ogóle… :roll:

Puki co lepszego aparatu niż w k800 (po zmianie sterowników) w komórkach nie widziałem…Również tryb macro (po zmianie sterowników) jest moim zdaniem najlepszy w k800.

do klawiszy zawsze idzie się przyzwyczaić, dobra nie oszukujmy się w telefonie ma dobrych aparatów, dużo osób patrzy na ilość mpix, aby szpanować przed kolegami, ale liczy się optyka, najlepsze aparaty w telefonie mają k800i i k810i. Można się nimi pobawić. Sprawdza się do robienia zdięć testów xD rozkładu jazdy mpk xD oraz do robienia zdjęć gazetom, na kompie wszystko ładnie widać. C902 też ładne zdjęcia robi, przynajmniej na wyświetlaczu się tak prezentują.

Dla mnie jakoś aparatu nie ma znaczenia, mam lustro, to kto będzie telefonem zdjęcia robić :lol:

Nie no system to fajna sprawa jest, lecz jest tak samo jak z systemami na komputery, każdy ma swoje + i - mi się osobiście nie podoba Symbian. Natomiast bardzo fajnym jest OS apple a 2 kolejności WM.