Jaki subwoofer?LDM PST1018A czy NAW SHR1100?A może innny?

Posiadam kolumny LDM PLP 312 i POWERMIXER BEHRINGER PMP 2000 i chciałbym do kupić jeden subwoofer a za trzy lata drugi. Pytanie. Który jest z nich lepszy LDM PST1018A, NAW SHR1100, NAW SHR1100 V2 czy inny? Jak NAW to jaki polecacie wzmacniacz i końcówkę mocy(crossover)?

No to wzmacniacz, koniec mocy czy crossover?

Pasywny albo aktywny LDM PST1018 (głośnik Celestiona) jeżeli zależy Ci na głośności (SPL=103dB dla pasywnego, nie wiem jak aktywny), zaś ten NAW może zagrać lepiej, ale ciszej, bo ma mniejszy SPL (głośnik B&C).

Subwoofer, crossover czyli końcówkę mocy i wzmacniacz. Ja chcę aby zagrało lepiej. Wybrałem LDM PST1018A dlatego bo można podłączyć do powermixera od LDMów PLP 312. A pasywnego nie wybierałem. ALe nie wiem dalej który jest lepszy czy NAW czy LDM. A jeśli NAW to który mam wybrać?

Jeśli NAW to SHR1100 V2. Ja osobiście bym wziął LDM’a, bo będzie się komponował wizualnie z tymi PLP312, a zagra ładnie, bo w końcu jest tam Celestion, a ten robi bardzo dobre przetworniki.

A który zagra większym bassem i zagra czysto? Miał ktoś może tego LDM PST1018A lub NAW SHR1100 lub SHR1100 v2? Jeśli tak to niech napiszę. Bo ja nie wiem który byłby lepszy

Dodane 29.10.2010 (Pt) 17:09

Jedni mówią że lepszy jest sub z NAW bo to najwyższa półka i zagra dużym bassem inni zaś że LDM bo ma kółka crossover wbudowany i jest na głośniku Celestion. Proszę o pomoc w wyborze! !!

Już to basem. I nie krzycz. Większy bas, jeśli to ma być łup, lup to buda 30l i br 2,5cm i lecisz :lol:

Jak kolega przemek7525 jestem na LDM.

Powiedzcie mi co będzie lepszym wyborem LDM PST-1018 A czy LDM GST-615 SA? Które się opłaca kupić?

PST-1018 ma 18" głośnik, PST-615 ma głośnik 15", więc 1018 wychodzi na plus. Jak masz kasę i wzmacniacz, żeby napędzić mocniejszy sub to PST-1018. Możesz ewentualnie pomyśleć o GST-615S z przetwornikiem B&C, ma większą efektywność o 1dB od pozostałych subwooferów. Moc 600W przy 8Ohm.

Przecież ja właśnie o tym piszę o LDM GST-615 SA a nie o LDM PST-615. Lepsze będzie chyba ten z głośnikiem B&C. Nieprawdaż? Ja wolę mieć aktywnego suba bo mam POWERMIXER

Ten GST z B&C jest lepszy, bo ma większą efektywność. Jeżeli chodzi o jakość dźwięku to będzie chyba porównywalnie.

Jednak kupię LDM GST 1018BA mocniejszy. Ale dzięki za rady. Pozdrawiam! !!