Jaki tablet dla rodziców?

Cześć,
Zastanawiam się nad zakupem tabletu dla rodziców pod choinkę. Ciężko mi coś samemu wybrać… Jakoś osobiście nie jestem zwolennikiem tabletów zwłaszcza na androidzie. Ceny z ipad są dość wysokie jak na zabawkę do internetu…
Mógłby ktoś polecić tablet z modułem wifi który ma dobrą jakość ekranu (ostrość, kolory), dobrą baterię, z 32/64gb? Zależy mi aby sprzęt po prostu płynnie działał. Nie ma nic irytującego niż zacinający się telefon czy tablet na androidzie… Może coś z Lenovo?

Do jakiej półki cenowej ?

Mniej niż 900-800zł… też zależy czy tablet będzie warty swojej ceny.

Wystarczy nie kupować marketowych zabawek i nie oczekiwać od nich płynności działania sprzętu za kilka tysięcy złotych.

I zwrócić uwagę na aktualność systemu operacyjnego, bo widzę sporo tabletów jeszcze na androidzie 4.4, które na pewno już nigdy nie dostaną aktualizacji.

1 polubienie

Nigdzie nie napisałem, że będę kupować tableta z marketu (skąd taki pomysł @WODZU?)
Po duo, bez urazy ale pojawiło się już parę postów ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi jaki model wybrać…

Nie dostałeś, ponieważ w tym przedziale cenowym nie ma to wielkiego znaczenia, wszystkie modele są bardzo zbliżone i nie znajdziesz nagle złotego Grala :wink: Ja swojej mamie kupiłem Lenovo Tab (nie pamiętam już dokładnie który model) i jest bardzo zadowolona: jakość wykonania oceniam na dobrą, bateria trzyma przyzwoicie, nic nie zacina, obraz jest wyraźny, a ekran świeci jasno, ale jeśli kupisz Samsunga, Asusa, czy Huawei to pewnie będzie tak samo :wink:

W tej cenie to bym brał Samsung Galaxy Tab E 9.6 T561.

Stąd, że przekonanie o “zacinających się telefonach czy tabletach na androidzie” dotyczy tanich urządzeń, stworzonych na zasadzie “bo da się uruchomić”. Tablet z Androidem za połowę ceny iPada nie będzie dawał powodów do narzekania.

Dorzucasz stówę do budzetu i masz coś takiego:

Wersja z LTE 100 zł droższa. W tej cenie trudno o coś lepszego, a tym bardziej na Snapdragonie.

Coś podobno ma mieć w ofercie Biedrona jakoś teraz niebawem. Gdzieś mi mignęła taka informacja.
Ale jak z tymi rzeczami (jakościowo) i co dokładnie ma tam być, to nie wiem.

najlepiej coś z Windows albo ipad moim zdaniem

Kolega ma 800-900 zł. M$ nas nauczył, że mobilne sprzęty lubi ubijać szybko, iPada nie dostaniesz w tej cenie. Zostaje Android.

O to Ci chodzi?

Niestety to wyrób tabletopodobny…

To się dla teściowej nadaje, a nie dla mamy :wink:

380? A co? Topór wojenny zakopany czy teściowa zachorowała, że taki uprzejmy chcesz byc?

1 polubienie

A nawet nie wiem. Gdzieś tylko info widziałam przez chwilę, że będą mieli jakieś tam elektroniczne duperelki niebawem w ofercie. I to wszystko co wiem o tym. Nawet nie sprawdzałam nic więcej, bo mi to niepotrzebne do niczego :wink:

Z mojego własnego doświadczenia. Android jest dość ciężkim systemem mobilnym. Producenci mają setki różnych konfiguracji i system po prostu nie jest zoptymalizowany pod wszystkie podzespoły i z czasem (rok-3lata) mogą występować problemy ze stabilnością działania aplikacji.
Oczywiście, że lepiej było by kupić iPada tylko ceny nawet starszych modeli są dość wysokie (jak na moją kieszeń) i zostaje mi kupienie “dobrego” modelu z Androidem.

nawet jak ubije to zostają zawsze normalne aplikacje Win32. Zaleta Windows właśnie jest tym, że nie jesteśmy na 100% uzależnieni od widzimisię producenta. Nie mówiąc już o wygodzie obsługi, wsparciu dla dualview, które na androidzie nadal raczkuje, Kupno taniego androida to głupota - tragiczne działania, zerowe wsparcie i zostajemy z bezużyteczną cegłą.

Nikt tu nie piszę o kupieniu tableta z marketu za 300 złoty… O czy wy ludzie tutaj piszecie? Padło jedno pytanie i oczekuje na jasną odpowiedź.
Ramach jasności powtórzę jeszcze raz. Jaki tablet do kwoty 700-800zł warto kupić? Czas start.