Jaki tablet minimum 7" kupić na Androidzie, a jaki na iOS?

Jaki tablet minimum 7" kupić na Androidzie, a jaki na IOS?

Tablety będą służyć do internetu, oglądania YouTube, filmów, słuchania muzyki, oglądania zdjęć ze smartphona, transmisji ich oraz filmów do telewizora (ale to nie warunek) i to w zasadzie wszystko.
Kamera na tablecie to dla mnie zbyteczna rzecz (jedna i druga). Grać nie będę ale chcę płynnego, responsywnego, niezacinającego się ani przez moment killera :slight_smile: . Bateria nieważna. Jack nieważny. microSD musi być.

Jeśli chodzi o tablet na Androidzie to ma mieć najlepiej 4 GB RAM i najlepiej Androida 8 Oreo ale wersja systemu to nie warunek o ile nie będzie to Lolipop (Android 5).

Cena do 3100zł ale chętnie kupie tańszy o ile spełni powyższe wymagania.

O tabletach iPad nie mam zielonego pojęcia i nie posiadam iphona ale słyszałem, że są rewelacyjne jeśli chodzi o płynność, responsywność, niezacinanie się. Służyć ma podohnie jak wyżej.
Przy okazji jak się zgrywa i wgrywa pliki na tablet Apple?

Cena do 3100 zł ale chętnie kupie tańszy o ile spełni powyższe wymagania.

Zdecydowanie bierz ipada mini, bo wśród androidowych tabletów, szególnie tej więlkości straszna lipa posucha teraz

1 polubienie

W tym budżecie można mieć laptop z dotykowym ekranem 14" cali IPS na Windowsie, który można odwrócić na drugą stronę, aby działał w trybie tabletu. Nie będzie mulił, bo ma szybki procesor i5-8265U, 8GB RAM i szybki dysk SSD M.2 PCIe 256GB z postawionym systemem Windows 10.

1 polubienie

A Samsung Tab S4 i podłączenie w trybie DEX zamiast lapka? Monitor jest.
Tanie dodatki: Klawiatura BT i Mysz BT by się przydały + przełącznik USB-C-HDMI bo chyba klawiatury USB nie podlacze z myszą usb używając huba

Też dobra opcja. Alternatywnie taniej od S4 jest S5e. To nowszy model. Ma również szybki procesor, nowszego Androida 9.0, wyświetlacz AMOLED, pojemną baterię, oraz dobry aparat z kamerą zdolną nagrywać obraz w rozdzielczości 4K.

• 10.5"
  • dobry ekran
  • wydajność starczy na kilkanaście lat (model z 2018 - najnowszy)

Przerabiałem parę lat temu tablet z Androidem i przerabiam non stop w rodzinie telefony na Androidzie (szczególnie te budżetowe). Za każdym razem, jeśli porównasz 2-3 letnie urządzenie Apple z 2-3 letnim Androidem, ten drugi zostaje w tyle. Jeśli masz taki budżet, śmiało inwestuj w Appla.

A Czy Tab S4 za 2399 może być?

Z ciekawości zapytam dlaczego Apple skoro mniej Ramu ma?

i wgl dlaczego wszyscy mowia ze jak tablet to tylko Apple nie podajac zadnych argumentow?

Dlaczego podales Ipad Air akurat? Przewaznie wiekszosc podaje wersje pro bo lepsze doświerzanie?

W przypadku Apple ilość RAM się nie liczy. iOS to inny system, lepiej skrojony, zoptymalizowany

Ile wynosi maximum przekątnej dla tableta żeby jeszcze na nim było wygodnie?

Do przenoszenia max jakieś 7-8" cali a do domu bez LTE na Wifi 10" cali to dla mnie minimum do wygodnego przeglądania neta.

Ok, do przenoszenia max 8", do domu z WiFi max 10" ale nie więcej ani nie mniej? (wiem że troche logicznie głupie pytanie)

Tablet do domu może być większy. Tablet 7-8" ma mniejsze gabaryty i łatwiej go ze sobą nosic i niektórzy twierdzą, że jest wygodniejszy do trzymania oburącz. 10"<+ to sprzęt trochę mniej mobilny, ale wraz z etui o które można oprzeć tablet jest wygodniejszy do domowego przeglądania neta. Napisałem, że do domu 10" cali to dla mnie minimum a nie maximum. Oczywiście może być zarówno większy jak i mniejszy, bo rozmiar to bardziej kwestia indywidualnych upodobań.