Jaki tablet Samsunga do 1000 zł?

Poszukuję dobrego choć bez przesady tableta firmy Samsung do 1000 zł. Zależy mi na:

• dobrej jakości wyświetlacza
  • jakości zdjęć z obu kamer
  • pojemności 32GB (+ najlepiej możliwość rozbudowy kartą SD)
  • szybkości działania choć też bez przesady (Nie zbawi mnie ułamek sekundy)
  • Android przynajmniej 6.0.1
  • łączność także poza Wi-Fi i ewt. możliwość dzwonienia

Dzięki

Nówki tak? Do 1000 zł dużego wyboru nie ma, Tablet Samsung Galaxy Tab A T580 lub T585; 2018, mieszczą się w budżecie. Różnić jakichś wielkich nie ma, T585 obsłguje LTE, ale ma głośniki Mono, T580 nie obsługuje LTE, ma głośniki stereo. Sprzęty ogólnie solidne, ładne ekrany, pojemne baterie, wydajnośc też na dobrym poziomie.

Nie, tu nie chodzi o nówkę no i Samsung raczej tylko.

Zatanów się czy na pewno na sto pro tylko samsung :slight_smile: obczaj tego Huaweia:

poniżej 1k masz nowy sprzęt, z bardzo fajnymi parametrami. 3gb ramu, LTE, niezły procesor i dobry ekran.

1 polubienie

Ale sprzęt nie musi być nowy. Wolę lepszy niż tańszy. (Chyba że ten Huawei jest naprawdę lepszy niż Samsung?)

jest dużo lepszy niż samsung w tej cenie :slight_smile: najtańszy samsung o zbliżonych parametrach to koszt okolo 1600zł https://www.x-kom.pl/p/306753-tablet-8-samsung-galaxy-tab-s2-80-t719-43-32gb-lte-zloty.html oczywiście za ponad 1000 kupisz używany, ale czy to ma sens? Moim zdaniem nie, zwłaszcza, że żywotność takich sprzętów nie jest długa.

Do tej kwoty proponowałbym Tab A:

https://www.sferis.pl/tablet-samsung-galaxy-tab-a-t585-2018-101-32gb-bluetooth-wifi-gps-lte-kolor-szary-p570485

Dobrej jakości, duży ekran o przekątnej 10,1. Spokojnie nada się do komfortowego przeglądania treści czy oglądania filmów. Parametrowo też wygląda ok - 2 GB RAM/32GB pamięci wewnętrznej. Obłsługuje LTE.

To może inaczej:

Cena nie gra roli - jak się przedstawia hierarchia modeli tabletów? - kompletnie wiem które są najlepsze a nazwy nie pomagają.

Czy mogę poprosić o listę najpopularniejszych marek od najlepszych po najgorsze? (Wtedy wybrałbym coś co mi odpowiada sprzętowo i poszukał czy odpowiada cenowo - tableta i tak chciałbym nabyc za granica gdzie są o wiele tańsze)

Jeżeli cena przestaje grać rolę, to najlepszym wyborem będzie iPad. Jeżeli chodzi o jakość materiałów, wykonanie, ogólne design, płynność działania nie znajdziesz niczego lepszego, również kamery bardzo dobre. No i wyświetlacz Retina. Problemw tym, że najtańszy nowy (2018) model z LTE to dwukrotność założonego przez Ciebie pierwotnie budżetu. No i zasadnicze pytanie, czy chcesz iOS’a.

Jeżeli nie iPad to najlepiej poszukaj nie do końca budżetowego Samsunga ew. serię Yoga od Lenovo.

No i dotknąłeś drażliwego tematu apple - I-something wolałbym unikać. Eksperymentowałem kiedyś z nimi. Ciężko.

Nie do końca budżetowy Samsung tzn? Mam problem z hierarchią Samsungów - jest gdzieś jakaś lista od najprostszego do najlepszych modeli ze specyfikacjami?