witam chce kupić tablet chiński ale jakiś sprawdzony przez użytkowników. Proszę wasze opinie i linki.
Lubisz wyrzucać pieniądze w błoto :x ? raczej ciężko będzie w tej cenie znaleźć coś naprawdę sensownego.
Jeśli już w tej kategorii cenowej to Manta MID-04 EasyTab (320 zł).
http://manta-sklep.com.pl/opis.php?t=Ma … goriaID=58
Przynajmniej gwarancja obowiązuje w Polsce i ma takie bebechy jak deklaruje producent na opakowaniu.
Zdajesz sobie sprawę z tego, że bebechy w takich “tabletach” bywają gorsze nawet od tych w tanich telefonach komórkowych?
300zł za tablet, do tego wysyłka z Chin 100-150zł - zbiera się, nie lepiej wstrzymać się, dopłacić i wziąć Amazon Kindle Fire?
Markowemu tabletowi nie dorówna, ale nie oszukujmy się co można dostać za taką kasę? Sam proc z ipada jest droższy.
Lepiej trochę dołożyć i kupić coś lepszego, np. za ok. 500-600zł można znaleźć tablet Creative. Niżej jest tylko złom, szkoda pieniędzy.
Mnie zawsze denerwowało jak pisali dozbieraj jeszcze.
Napisze ci więc że za tą cenę lepiej jakiegoś używanego smartphone z androidem.
Lg gt540 swift - fajny, ale ekran mały, może się kiepsko pisać, chociaż lg dodaje fajną klawiaturke.
HTC g1 - gorszy od swift, mniej romów, ale za to sprzętowa qwerty jest, więc wygodnie się pisze.
Wymienione smartphone kupisz używane w dobrym stanie do 300zł na pewno.
oki a co powiecie o HTC HERO? dobrze się pisze na nim sms?
a tablety to w sklepie ADAX ZA 460zl może być? tak w ogóle co z ram, mi się wydaje że 256ram bd mulił, nie znam się na systemie android i wg mnie im mniej ram tym wolniejszy:/jak to jest w realu, te min. żeby płynnie chodził net i reszta
256mb ram to troche mało, ja miałem lg gt540 swift i tam było 256mb ramu, chodziło to na orginalnym androidzie w miare wydajnie. (Lg dopracowało androida w wersji 1.6 i 2.1) Ja upchałem w swifta andorida 2.3.4 ale tlyko na początku działał szybko, no ale za pewne wina ramu, no ale procek też ma do siebie.
Ale 256mb ramu na dobrze dopracowanym sprzęcie i romie do sprzętu wystarczy.
a co powiecie o tablecie firmy gocliver
http://allegro.pl/tablet-7-a73-1ghz-android-512-ddr3-hdmi-cortex-3g-i2040921651.html
bd ciął? proszę o opinie ile trzyma bat w realu i czy ma multi touch
Już wolałbym kupić używany markowy niż nowy złom.
Jeśli już to poszukaj może coś polskiego np. Manta, przynajmniej jest jakiś serwis.
Z jednaj strony tanie to złom, z drugiej z rzeczy manty, które miałem żadna do tej pory złomem nie była i o ile cudów oczywiście nie było to były warte tej (oczywiście niewygórowanej) ceny i nie było tak, że był to badziew nie do użytku, więc jak bym się mancie bliżej przyjrzał.