Zależy mi najbardziej na baterii, wytrzymałości i aparacie.
Podwójny sim też by się przydał.
Fajnie, gdybym nie musiał go wymieniać po 2 latach…
a no i zeby gps był dobry
Poszukaj Redmi Note 8 Pro (długie wsparcie, całkiem dobry aparat i bateria 4500mAh i świetna wydajność), Samsung Galaxy M21 z bateria 6000mAh, jednak plastikowa obudowa i przycięcia w animacji podczas korzystania z telefonu
Ja kupiłem niedawno Redmi note 9 PRO polecam.
Ja bym poszedł w stronę wzmacnianych smartfonów, np. DOOGEE S88 Pro - do wyrwania u “maj frienda” za okolice 260 USD (czyli circa about wspomniany jeden tysiąc PLN).
Albo pójść w CATy. Te telefony nie mają ekstra ekranów, ani aparatów czy innych podzespołów, ale to celowe i dzięki temu na baterii 4500mAh potrafią wytrzymać kilka dni i można nimi wbijać gwoździe
Jeszcze lepszym pomysłem będzie kupienie ficzerfona Takiego klasycznego bez ekranu dotykalskiego, bez systemu operacyjnego za to wytrzymującego tydzień na jednym ładowaniu. Taki telefon kupisz za kilkaset zł, a za resztę kupisz dedykowany aparat fotograficzny, tak zwaną małpkę, która zrobi lepsze zdjęcia niż nawet najlepszy srajfon
W tej cenie z bardziej wytrzymałych modeli powinien się sprawdzić Oukitel z IP68, ma szybkie ładowanie i co do tego o czym wspomniałeś, czyli baterii to tutaj jest 10000 mAh, także duży plus, no a dodatkowo spora wbudowana pamięć, bo 128 GB i 4 GB RAM
Tylko te uszczelki pyłowe/wodne zwykle po 2-3 latach tracą swoje właściwości.
A jak obudowa nie jest z plastiku, to nawet po zaledwie pół roku (bo metal się wygina i wystarczy raz usiąść na fotelu z telefonem w kieszeni żeby go rozszczelnić, chociaż nie będzie to widoczne na pierwszy rzut oka) - info od gościa z serwisu telefonów który wymieniał mi baterię w Xperii Z1C i na moje pytanie o szczelność po wymianie tylko się zaśmiał i pokazał mi tonę kurzu wewnątrz telefonu zebraną na przestrzeni 2 lat, pomimo tego, że o telefon staram się dbać.
Zwieracze u człowieka z wiekiem też są coraz mniej szczelne.
DOOGEE S88 , używam od dwóch lat i nadal chodzi jak nówka. Poza tym jest w nim krótkofalówka wiec podróżnikowi się przyda.
Do czego?