Witam, szukam telefonu do 500-600zł. telefon musi mieć ekran dotykowy, odtwarzacz filmów, w miarę dobry aparat, oczywiście odtwarzacz mp3 itd. telefon Bedze służył do codziennego użytku, czasem będą oglądane jakieś filmy itp. no i priorytetem jest Wi-Fi bo jest bardzo potrzebne. Proszę o jakieś propozycje, komentarze.
Może LG KU 990 Viewty ?
LG Ku 990 nie ma WiFi.
Ja bym proponował jakiegoś SPV: m5000, m3100 albo m3000.
Siema, do 600zł to nie kupisz telefonu z dobrym dotykowym wyświetlaczem , polecam w tym przypadku Nokie N95 … używke z allegro w idealnym stanie wyrywa się właśnie w tych granicach, ma wszystko co wymieniłeś i jeszcze więcej jak nie orientujesz się co to Symbian to poGOOGLuj trochę a zobaczysz co potrafią smartphone’y oparte na tym systemie … co do filmów to ta nokia odtworzy ci je w divix’ie
ma też wyjście mini jack, czyli od razu możesz sobie podłączyć głośniki, czy słuchawki. pozdrawiam , i przemyśl czy faktycznie potrzebujesz touch screena
miałem m5000 i m3000 i muszę przyznać że internet na m5000 genialnie się przeglądało (ekran 3,6cala o rozdzielczości 640x480 robi swoje )
jedyna jego wada to wymiary i waga ale ja na to uwagi nie zwracałem polecam szukać wersji XDA Exec bo M5000 jest brzydsza (Exec jest czarna i ma niebieskie podświetlenie, inne mają czerwone, mowa o QWERTY oczywiście
)
wygląda na nieporęczną cegłę ale taki nie jest, bardzo fajnie się na nim pisze no i jak zainstalujesz CorePlayer to odtwarza wszystkie najpopularniejsze pliki audio (mp3, flac, amr itd.) i wideo (avi, mp4, flv, mkv itd.) no i ma wtyk 3,5mm i podłączysz każde słuchawki… głośność w CorePlayer przy EQ Treble Boost jest naprawdę ogromna, słychać go z 110m (testy robione z kumplem na ulicy
) no i przebił w810i po wgranych najgłośniejszych sterownikach dźwięku
na pewno lepszy niż N95, trochę żałuje że go sprzedałem
EDIT:
aha i zapomniałem o najważniejszym ten fon ma Windows Mobile, procek 520MHz i można podkręcić do 624MHz i jest stabilnie, ma 64mb ram no i można do niego wgrać linuxa (kilka jest ale ja nie zdążyłem bo go 15dni miałem
)
624MHz się przydaje przy filmach, nie zacinają się nawet takie co mają rozdzielczość 700x400 (czy jakoś podobnie) i 25fps czyli nie trzeba konwertować
no i do niego włożysz kartę SDHC czyli max 32gb nie żadne microSD SDHC tylko ta większa
i bateria dość długo trzyma, puściłem raz przy 100% 1 odcinek 20minutowy na głośniczkach wbudowanych i 5% baterii tylko zeszło
oczywiście to przy WM5, przy WM6.1 więcej zje
jak chcesz się coś dowiedzieć o tym fonie to pytaj
nie ma to jak oceniać dźwięk w telefonie za pomocą odległości z jakiej jest słyszalny :)… liczy się jakość, nie pisk na 110metrów
było go słychać dalej ale ze 110m była jeszcze melodia a dalej tylko pojedyńcze dźwięki przy normalnych EQ miał dobrą jakość
no i ma 2 głośniki które jakby nie patrzeć są spore (niby nie widać ale jak się rozkręci to wtedy )
Wiem co to Symbian, mam tymczasowo Nokie e51, wiec wiem co potrafi symbian ale i tak chce zmienić telefon. A N95 nie chciał bym za bardzo, nie podoba mi się.
WM ma większe możliwości niż symbian, to najlepszy (po iPhone OS) system z jakim miałem do czynienia
a ja polecam samsunga wave, mam go od 2 dni i nie narzekam. Naprawdę warto było wydać te 1500zł, ekran ma bardzo czuły na dotyk,aparat robi niezłe zdjęcia no i w ogóle system bada śmiga, nie wiesza się. Polecam