Jaki telefon wybrać? Tani i porządny. Jaki abonament?

Kupuję sobie na urodziny mój pierwszy smartfon z Androidem

Xiaomi RedMi Note 2 / Huawei P8 Lite / Motorola Moto G 3 generacji - nowe telefony na dwa lata. 

Przyjrzyj się też HTC Desire 626.

Z używek LG G3, myślę że do wyrwania za 850zł.

850 to już za dużo.

A co myślisz o tym Lenovo?

Ten Lenovo jest OK, ale ma bardzo stare bebechy, które za rok będą miały ze wszystkim problem. Zamiast tego Lenovo lepiej wziąć Xiaomi. G3 miałby tą przewagę, że to były flagowiec, wszystko na wysokim poziomie, wydajność, aparat, multimedia, wyświetlacz, wspracie oficjalnie i nieoficjalne. W średniej półce ani w chińczyku tego nie znajdziesz. Tylko Xiaomi i Huawei się jakoś wybijają ponad przeciętność.

Chyba wezmę Xiaomi. Czy naprawdę się mocno nagrzewa i ma słabą baterię?

Nie ma sensu brać abonamentu oraz się wiązać. Weź sobie kartę. Na przykład w Virgin masz rozmowy za darmo z wszystkimi za 19 zł na miesiąc. Telefon możesz wziąc za to na raty. Obecnie na przykład w sklepie rtv Euro agd masz raty 0%. Dzięki temu zakup nowego telefonu nie musi być takim dużym wydatkiem. Ubezpieczenie jest tam dobrowolne tak wiec są to realne raty 0%.

W tej cenie kupiłbym telefon marki Meizu. Są dobrze wykonane oraz mają dobre parametry. 

Właśnie znalazłem dobrą ofertę na kartę. Choć jest prawie jak abonament bo płacisz i dostajesz to i to i to więc dlatego tak napisałem :slight_smile: