Jaki telefon z Androidem z najlepszym stosunkiem cena/jakość?

Cześć, może zrobiliście ostatnio taki research i chcecie się podzielić wynikami? Sam czasem to robię, ale trudno ogarnąć taką ilość urządzeń :]

Ważne, żeby telefon miał niezawodny GPS, LTE, jak najlepszą baterię oraz “sprawiedliwą” wydajność. Załóżmy, że najmniejsza ekranu rozdzielczość to HD.

Chciałbym nie dawać restrykcji cenowych, bo może znaleźliście coś na prawdę wystrzałowego za rynkowo niską cenę, ale jeśli się da to celujcie poniżej 1000 PLN :stuck_out_tongue_winking_eye:

Sam podam jako przykład Huawei P8 Lite (choć ma słabą baterię), Galaxy J5, Galaxy A5.

Jestem otwarty na chińskie propozycje  (byleby były dostępne na naszym rynku).

Za tysiąc można spokojnie dostać LG G3, były flagowiec, dalej aktualizowany, całkiem dobra wydajność we wszystkim, świetny aparat. 

Nie ma karty pamięci…

Ma kartę pamięci. G2 nie ma slotu.

Xiaomi Redmi Note 3 PRO http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-4050mah-32gb-snapdragon-fv-i6319078865.html

5,5 cala wyświetlacz, full hd, procesor snapdragon 650, adreno 510, 3gb ram, 32gb rom, bateria 4050mAh

słyszałem dużo dobrego o Cubotach s600 albo Cheetahu.

Zgadzam się z użytkownikiem Okoń6969 co do modelu lecz w tym sklepie jest tylko 12 miesięcy gwarancji, polecane przez MIUI PL dają 24 ;) 

Xaiomi redmi 3 z Chin

Cena: 470zł

P8 Lite jest ok tak jak piszesz, z tym, że ta bateria… Możesz poszukać p9 lite z przedłużenia umowy bo w nim już ta kwestia została poprawiona…

Chyba, że nie musi być to być zakup w euro czy sferis to zerknij sobie na chińskie telefony bo cenowo wypadają one lepiej niż na polskim rynku

ja posiadam Cubota S600i polecam szczerze.