jeżeli chodzi o muzyke i nie zależy tobie na systemie operacyjnym rozglądnij się za serią W w SE a jeżeli chodzi o SE z serii W z systemem to W950,W960…Popatrz też na W980 i no oczywiście za W995 (tego polecam najbardziej )
N81 jest super jeśli chodzi o jakość muzyki, zdecydowanie przebija te wszystkie walkmany pod tym względem bo posiada chip muzyczny (on generuje dźwięk, w walkmanach robi to program, w jakości jest spora różnica…)
ma symbiana więc jest to smartphone, żeby mieć wifi to musiałbyś wybrać N85 lub N96, które również posiadają ten sam chip muzyczny ale N85 ma ekran OLED 2,6cala a N96 ma LCD 2,8cala no ale nie wiem czy zmieścisz się w budżecie… sprawdź, bo ja z cenami jestem trochę do tyłu
Bateria w N96 wytrzymuje max 1,5 dnia, SE W910i wytrzymał do 4 dni bez ładowania- Codziennie słuchałem muzyki w drodze do i z pracy-okolo 90 minut dziennie… Czy N-ki też tyle wytrzymają?? używałem zestawu SE W910i+ Słuchawki Sennheiser OMX50 bas bardzo głęboki, tony wysokie również ładnie brzmiały więc nie narzekałem…Do codziennego “przenośnego słuchania muzyki” znakomicie sprawdzał się ten zestaw. WM…sobie odpuść-żaden PPC,PDA, nie nadaje się do słuchania muzyki…
I trzeba powiedzieć sobie wprost że te standardowe słuchawki dodane do telefonów nie dają dobrego dźwięku.