Witam, jaki mam ustawić timing pamięci ddr2 2gb goodram aby podkręcić ? bo podkręciłem procesor do 2600 i dalej go pamięci blokują bo nie chcą sie kompute włączyć. I jak ustawić ten timing ?
Nie timingi tylko zwiększ napięcie pamięci a jak dalej nie będzie odpalać to zmniejsz taktowanie ram.
adam 749, zapomniałeś o poluzowaniu timingów czyli ich podniesieniu do np. 5-5-5-16/5-5-5-18.
A na jakie ustawić to napięcie i na jakie ustawić taktowanie ? Sory za głupie pytania ale ja jestem zupełnie zielony w tych sprawach bo dopiero zaczynam z tym zabawe…
A co do timingów to teraz mam 5-5-5-18
Taktowanie zostaw na 800Mhz, napięcie na 2.0V (i nie przekraczaj go jeżeli na Kościach Ram-u nie ma radiatorów), ustaw Timingi na 4-4-4-15/14.
przy 5-5-5-15 powinny spokojnie pójść na 1000-1100Mhz w końcu przy CL5 mozna dostac pamiątki taktowane na 1066Mhz
Jest problem, w foxone podkręciłem na razie do 2600 mhz przetestowałem othosem i nie było błędów ani nic innego, komp działał poprawnie, chciałem to zrobić w biosie na stałe, Podkręciłem to do taktowania takiego jak w foxone i komputer nie wstał Dlaczego w foxone dało sie więcej a jak zrobi to w biosie to nie wstaje ? Komputer narazie chodzi na pamięciach z podpisu.