Cześć, właśnie przeniosłem się do akademika, gdzie większość serwisów, steam, youtube i cała reszta rzeczy jest poblokowana. Jedyną szansą połączenia się jest VPN. Zależy mi na jak najniższym pingu w grach i jak najniższych stratach pakietów.
Testowałem już w wersji premium
-Cyber Ghost (przereklamowany badziew)
-Nord VPN - bardzo dobre pingi, lecz zrywa połączenie
-Windscribe - korzystam jak na razie i według mnie najlepszy. Aczkolwiek ping w granicach 60ms , serwer położony w Holandii
Co jeszcze moglibyście polecić? Jestem skłonny zapłacić za dobrą usługę. Pozdrawiam
Cześć, do niskich pingów najlepiej sprawdzi się chyba VPN z serwerem w Polsce, rzuć okiem tutaj masz tam wyszukiwarkę vpnów po lokalizacjach i różnych parametrach. Ja testowałem Cyberghost i mam słabe odczucia, Purevpn taki sobie i teraz chcę Expressvpn jeszcze sprawdzić bo znajomy się zdecydował i mówi że ok.
Najlepiej brać abonament na miesiąc i testować, niektóre vpny oferują też zwrot pieniędzy
Zdecydowanie Proton VPN ale w wersji premium ,w darmowej dostępne są tylko trzy lokacje w tym jedna jest w Europie “Holandia” . Jest szybki ,ma dodatkowe funkcje takie jak : VPN Kill Switch ,DNS Leak Protection, możesz też wybrać TCP lub UDP , standardowo jest UDP i tak jest dobrze .
Jak zmienisz lokacje wyświetla jeden i ten sam DNS z którym utworzyłeś połączenie ,taki Windscribe wyświetla ich mnóstwo ,co więcej jest mułowaty w porównaniu do protona ,nawet darmowego. Przetestuj wersje darmową i obadaj tą Holandię ,w porównaniu do Windscribe to prawdziwa rakieta . Co więcej na tym samym koncie możesz założyć konto eMail “Proton mail” ,w wersji darmowej ma spore ograniczenia ale zawsze może się przydać. https://protonvpn.com
Będzie drożej, więcej zachodu (konfiguracja, utrzymanie), tylko jeden serwer wyjściowy, ale za to bezpieczniej (bo Twoje). Sam zdecyduj na czym bardziej Ci zależy.