Jaki wybrać darmowy hosting php+mysql

witam, chciałbym sobie wgrać pewien skrypt w php, tylko nie wiem jaki darmowy serwer z php i mysql mi polecacie?

mam jeszcze jedno trochę dziwne pytanie, ale bardzo proszę o pomoc, mamy np. jakąś stronę np skąpiec.pl i teraz pytanie czy da się ją jakoś skopiować ? prawdopodobnie jest w php ? czy istnieje jakaś możliwość skopiowania takiej strony np programem httrack website copier lub innym, słyszałem także coś o parsowaniu, co to jest i jak to zastosować w moim przypadku??

bardzo proszę o pomoc :frowning: :frowning:

Sam sobie do zwykłego testowania skryptów postawić sobie serwer programem np. XAMPP.

Co do kopiowania stron, to skopiują ci się zwykłe wygenerowane dokumenty HTML. Parsowanie to to, że ci się hiperłącza zmienią na odpowiednie, takie które działają w jednym katalogu. Skrypty PHP mają to do siebie, że wykonuje je serwer, a do przeglądarki ląduje sam dokument HTML (wynik skryptu).

000webhost

Ehh parsowanie to operacja wykonywana przez serwer polegająca na przetwarzaniu kodu php na html (może być też/lub js, css).

PHP jest językiem server-side, czyli wykonuje się po stronie serwera dając końcowemu użytkownikowi (przeglądarce) kod html, to jest tak zwane parsowanie.

Czyli stron, które napisane są w PHP (lub innych językach server-side) nie skopiujesz bez dostępu do ftp.

000webhost również polecam